Business & Finance Δευτέρα 2/08/2021, 22:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Πρόβλημα της Κίνας οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο 

Οι κινεζικές μετοχές υπέστησαν τεράστιο πλήγμα την περασμένη εβδομάδα

JP Morgan: Πρόβλημα της Κίνας οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο 

Ως πρόβλημα της Κίνας χαρακτηρίζει την πρόθεσή της να καταστήσει πιο αυστηρό το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις μεγάλες εταιρείες η JP Morgan, αναφέροντας ότι οι ρυθμιστικές αλλαγές είναι τοπικό και όχι παγκόσμιο ζήτημα. Παράλληλα η τράπεζα διατηρεί σταθερά την προτίμησή της στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών.

Όπως υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, ενώ η αναθεώρηση των κανονισμών πιθανότατα θα συνεχιστεί, η Κίνα θα προχωρήσει σε αλλαγές που ενδεχομένως να προκαλέσουν σοκ στην οικονομική ανάπτυξη.

Οι κινεζικές μετοχές υπέστησαν τεράστιο πλήγμα την περασμένη εβδομάδα, με τον δείκτη CSI300 να καταγράφει τον χειρότερο μήνα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, μετά από μια σειρά ρυθμιστικών κινήσεων που στοχεύουν τον κλάδο της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και των ακινήτων.

«Θεωρούμε τον κίνδυνο από τις περαιτέρω ρυθμιστικές αλλαγές στην Κίνα ως τοπικό και όχι παγκόσμιο πρόβλημα», αναφέρουν οι αναλυτές της JPMorgan σε σημείωμα. «Δεδομένης της ουσιαστικής διόρθωσης σε κάποια τμήματα της αγοράς, αυτός ο κίνδυνος φαίνεται να έχει ήδη υπολογισθεί και θα μπορούσε να υποχωρήσει από εδώ και στο εξής».

Η JPMorgan παραμένει σταθερή στην προτίμησή της στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών καθώς εξαιρουμένου του κινδύνου από την Κίνα, εμφανίζουν μια υγιή εικόνα.

Οι διαφορές στην ανάπτυξη, στα κέρδη και στα ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα στις αναδυόμενες και τις ανεπτυγμένες χώρες δείχνουν να συγκλίνουν, καταλήγει η τράπεζα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News