Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 10:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Iσπανία: Υποδέχθηκε 76% λιγότερους τουρίστες στο δεκάμηνο

Iσπανία: Υποδέχθηκε 76% λιγότερους τουρίστες στο δεκάμηνο

Δραματικές οι επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό της Ισπανίας, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ισπανικής οικονομίας. Η επαναφορά περιορισμών στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις στις ευρύτερες προσπάθειες για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος στην Ευρώπη κράτησαν τους τουρίστες μακριά από τα θέρετρα της Ισπανίας.

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις έκαναν «βουτιά» 87% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Κατά τους δέκα μήνες έως τον Οκτώβριο, περίπου 17,9 εκατ. ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία, 76% λιγότεροι σε σύγκριση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής(ΙΝΕ). Οι τουρίστες που αψήφισαν τον κορωνοϊό και ταξίδεψαν στην Ισπανία δαπάνησαν 90% λιγότερα τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

H Iσπανία έρχεται δεύτερη, μετά τη Γαλλία, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, με περισσότερα από 1,648 εκατ. περιστατικά Covid-19 και πάνω από 45.000 θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Aσθενειών(ECDC).

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News