Business & Finance Τρίτη 1/12/2020, 17:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανία: Επενδύσεις ύψους 4,3 δισ. ευρώ  για την ανάπτυξη δικτύων 5G

Ισπανία: Επενδύσεις ύψους 4,3 δισ. ευρώ  για την ανάπτυξη δικτύων 5G

Επενδύσεις ύψους 4,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτών επόμενης γενιάς 5G και επέκταση της υπάρχουσας κάλυψης ευρυζωνικότητας, προτίθεται να κάνει η Ισπανία έως το 2025, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας σήμερα Τρίτη.

Από αυτό το ποσό ήδη 883 εκατ. ευρώ έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, το σχέδιο του οποίου αναμένεται να εγκρίνει τις επόμενες εβδομάδες το ισπανικό κοινοβούλιο. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters τα κεφάλαια αυτά προορίζονται για την κάλυψη της ευρυζωνικότητας στις αγροτικές περιοχές.

« Ο στόχος είναι ο καθένας ανεξαρτήτως που μένει να απολαμβάνει τα οφέλη της διασύνδεσης, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που σχετίζεται κυρίως με την αγροτική Ισπανία», ανέφερε η εκρπόσωπος τύπου της κυβέρνησης Μαρία Ζεσούς Μοντέρο, μετά την ολοκλήρωση της εβδομαδιαίας συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου. 

Η Μαδρίτη αναμένει οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να επενδύσουν περί των 24 δισ. ευρώ για την τεχνολογία 5G στην Ισπανία επίσης έως το 2025, πρόσθεσε η Μοντέρο. 
Όπως επισημαίνει η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη χώρα Telefonica, η μετάβαση της Ισπανίας θα απαιτήσει τουλάχιστον 6 δισ, ευρώ σε επενδύσεις για υποδομές.  

Από τη μεριά της η ένωση GSMA, εκτιμάει ότι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα ξοδέψουν το 78% από το εκτιμώμενο 1,14 τρισ. δολάρια τα επόμενα 5 χρόνια, για την τεχνολογία 5G. 

Με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News