Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 08:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tζο Μπάιντεν: Σε ισχύ η εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Tζο Μπάιντεν: Σε ισχύ η εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Μια «συνεκτική στρατηγική» στο ζήτημα του παγκόσμιου εμπορίου θα επιδιώξει ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, αποκαλύπτοντας στους «New York Times» ότι προς το παρόν θα αφήσει σε ισχύ την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Ο κ. Μπάιντεν ανέφερε στους «NYT» ότι δεν σκοπεύει άμεσα να καταργήσει την εμπορική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν πρόκειται να κάνω άμεσες κινήσεις και το ίδιο ισχύει και για τους δασμούς», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν. Στόχος του νέου προέδρου είναι η πλήρης αξιολόγηση της πρώτη φάσης της εμπορικής συμφωνίας και να έλθει σε διαβούλευση με τους εμπορικούς εταίρους σε Ασία και Ευρώπη, ώστε «να αναπτύξουμε μια συνεκτική στρατηγική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι η καλύτερη στρατηγική όσον αφορά την Κίνα είναι μια στρατηγική με την οποία θα συντάσσονται όλοι οι σύμμαχοί μας», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν στους «ΝΥΤ». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια κοινή στρατηγική θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα κατά τις πρώτες εβδομάδες της προεδρίας του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News