Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 08:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Salesforce: Το mega-deal της Slack και το όνειρο των 50 δισ. δολαρίων

Salesforce: Το mega-deal της Slack και το όνειρο των 50 δισ. δολαρίων

Η εξαγορά, ύψους 27,7 δισ. δολαρίων της Slack Technologies από τη Salesforce.com αποτελεί την έως τώρα πιο επιθετική προσπάθεια του συνιδρυτή, Μαρκ Μπένιοφ, να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft Corp. στον τομέα του λογισμικού.

Το mega-deal σε μετρητά και μετοχές, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης και αναμένεται να κλείσει έως τα τέλη του Ιουλίου, φέρνει κάτω από την ίδια στέγη μια εφαρμογή επικοινωνίας στον εργασιακό χώρο, η δημοτικότητα της οποίας εκτοξεύθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, με την πλατφόρμα της Salesforce, που επεκτείνεται διαρκώς. Οι κινήσεις της Salesforce τη φέρνουν σε ευθύ ανταγωνισμό με τη Microsoft, τη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, που προσφέρει αντίστοιχο ανταγωνιστικό προϊόν που ονομάζεται Τeams.

H εξαγορά της Slack -μιας εφαρμογής με ετήσια έσοδα κάτω του ενός δισ. δολαρίων- εκπληρώνει το στόχο του κ. Μπένιοφ να καταστήσει το λογισμικό της Salesforce ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις και να αναδειχθεί στις πρώτες θέσεις της βιομηχανίας λογισμικού. Η Salesforce ειδικεύεται σε cloud-based εφαρμογές για τη διαχείριση των πελατειακών σχέσεων.

Οι κινήσεις του κ. Μπένιοφ κατευθύνονται από το «όνειρο των 50 δισ. δολαρίων» για ετήσια έσοδα της Salesforce, έναν στόχο που υπερβαίνει κάθε κατασκευστή εφαρμογών για επιχειρήσεις, πλην της Microsoft. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Salesforce είναι ο «αρχιτέκτονας» περισσότερων από 60 συμφωνιών από την ίδρυση της εταιρείας, το 1999.

Η εξαγορά της Slack αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες εξαγορές της Saleforce για φέτος, με τον κ. Μπένιοφ να υποστηρίζει ότι θα αλλάξει το τοπίο στην αγορά λογισμικού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News