Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 09:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρώτο χρηματιστηριακό ταμπλό και το τέλος μίας σχέσης 95 ετών

Το πρώτο χρηματιστηριακό ταμπλό και το τέλος μίας σχέσης 95 ετών

21 Μαΐου

 

1929: Ένα αυτόματο ηλεκτρονικό ταμπλό με την πορεία των μετοχών χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη Wall Street. Κατασκευάστηκε από την Teleregister Corporation και τοποοθετήθηκε στο χρηματιστηριακό γραφείο Sutro Bros. & Co. Άλλαζε αυτόματα τα δεδομένα καθώς ξεδιπλώνονταν οι συναλλαγές και έδειχθε το άνοιγμα, το υψηλό, το χαμηλό της ημέρας και την τελευταία τιμή. 

 

1936: Η E.I. Du Pont de Nemours αρχίζει την εμπορική παραγωγή του μεθακρυλικού πολυμεθυλεστέρα, ενός υλικού διάφανου και άκρως ανθεκτικού. 

 

2001: Η Ford Motor ανακοινώει ότι θα αντικαταστήσει 10 έως 13 εκατομμύρια ελαστικά Firestone στα οχήματά της. Μία ημέρα νωρίτερα η Firestone/Bridgestone ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση ελαστικών στη Ford, δίνοντας τέλος σε μία σχέση 96 ετών, η οποία άρχισε το 1906 όταν ο Χένρι Φορντ ετοίμαζε το Model T και παρήγγειλε 8.000 ελαστικά από τον φίλο του Χάρβι Φάιρστοουν. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν ότι τα ελαστικά ευθύνονταν εν μέρει για έναν σημαντικό αριθμό τροχαίων, θανάτων και αγωγών τα τελευταία χρόνια, αλλά διαφώνησαν για το τι έπρεπε να γίνει με το Ford Explorer. «Οι επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως και οι προσωπικές, χτίζονται επάνω στην εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να προμηθεύουμε στο εξής τη Ford με ελαστικά γιατί τα θεμέλια της σχέσης μας έχουν διαβρωθεί» έγραψε ο επικεφαλής της Firestone/Bridgestone, Τζον Λάμπι στον επικεφαλής της Ford, Τζακ Νάσερ. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News