Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 12:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αεροπορικές: Η πανδημία ανοίγει την business class στις μάζες

Αεροπορικές: Η πανδημία ανοίγει την business class στις μάζες

H business class ήταν ένα exclusive καταφύγιο άνεσης, ησυχίας και καλού φαγητού για όσους μπορούσαν να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να απολαύσουν την πτήση τους. Τώρα όμως, με τις αεροπορικές εταιρείες να δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν την πανδημία, το καταφύγιο αυτό ανοίγει στις μάζες, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg. 

Οι ταξιδιώτες αναψυχής, με τις οικονομίες που έχουν μαζέψει ύστερα από έναν χρόνο ακινησίας, την επιλέγουν για τα πρώτα τους ταξίδια μετά το lockdown. Δεν είναι το φαγητό, η σαμπάνια ή άλλες ανέσεις, εκείνα που τους ωθούν στην επιλογή αυτή. Είναι περισσότερο η βούλησή τους να περιορίσουν τον κίνδυνο να κολλήσουν Covid, αφού οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες της οικονομικής θέσης. 

Η απήχηση των ακριβών εισιτηρίων είναι ένα απροσδόκητο «μπόνους» για τις αεροπορικές για τις οποίες υπολογίζεται ότι η πανδημία θα φέρει ζημιά 174 δισ. δολαρίων έως και τα τέλη του έτους. Καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν στη Μέση Ανατολή, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ δημιουργείται μία νέα ομάδα πελατών πρόθυμων να ταξιδέψουν, αλλά και ελαφρώς ανήσυχων για τις συνθήκες των ταξιδιών. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News