Business & Finance Κυριακή 11/04/2021, 19:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Microsoft σε συνομιλίες για την εξαγορά της Nuance

Η Microsoft σε συνομιλίες για την εξαγορά της Nuance

Σε συνομιλίες σε προχωρημένο στάδιο για την εξαγορά της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας ομιλίας Nuance Communications, βρίσκεται η Microsoft, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώση επί του θέματος, αναφέροντας ότι η συμφωνία ενδεχομένως να ανακοινωθεί και αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο τεχνολογικός κολοσσός μπορεί να καταθέσει προσφορά έως και 56 δολάρια για κάθε μετοχή της Nuance, μια τιμή που θα φέρει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 16 δισ. δολάρια.

Σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή, η προσφορά είναι κατά 23% υψηλότερη.

Η Nuance είναι η εταιρεία που θεμελίωσε την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple στο φωνητικό της λογισμικό Siri.

Από τη μεριά της η Microsoft το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται έντονα, καθώς όπως ανέφερε τον Μάρτιο το Bloomberg βρέθηκε σε συνομιλίες για την εξαγορά της Discord, μιας κοινότητας συνομιλιών για βιντεοπαιχνίδια, καταθέτοντας πρόταση άνω των 10 δισ. δολαρίων, ενώ νωρίτερα το 2021 εξαγόρασε την κατασκευάστρια βιντεοπαιχνιδιών Zenimax Media αντί του ποσού των 7,5 δισ. δολαρίων με μετρητά.

Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Nuance θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft, μετά από αυτή του LinkedIn ύψους 24 δισ. δολαρίων το 2016.

Η Microsoft και η Nuance συνεργάζονται από το 2019 σε τεχνολογίες που αφορούν τον ιατρικό κλάδο.

Η προσπάθεια του Bloomberg να επικοινωνήσει με εκπροσώπους από τις δύο εταιρείες δεν στέφθηκε με επιτυχία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News