Business & Finance Κυριακή 11/04/2021, 17:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη αγοράσθηκαν οι περισσότερες πολυτελείς κατοικίες

Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη αγοράσθηκαν οι περισσότερες πολυτελείς κατοικίες

Οι περισσότερες πολυτελείς κατοικίες πουλήθηνα πέρυσι στο Λονδίνο από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, μια τάση που έφερε την πρωτεύουσα της Αγγλίας στην κορυφή της λίστας με τις πόλεις με τις περισσότερες δαπάνες για πολυτελείς κατοικίες για το 2020.

Οι αγοραστές από όλο τον κόσμο ξόδεψαν σχεδόν 4 δισ. δολάρια για πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο -με τιμή 10 εκατ. δολαρίων ή περισσότερο-, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των FT, επικαλούμενο νέα στοιχεία από τη μεσιτική Knight Frank. Το ποσό που δαπανήθηκε βοήθησε το Λονδίνο να ξεπεράσει το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη και να ανέλθει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Η αυξημένη αυτή ζήτηση οδηγήθηκε εν μέρει από την αδύναμη στερλίνα και το Brexit, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα οι πιο δραστήριοι αγοραστές προέρχονται από τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Κίνα.

Συνολικά, πωλήθηκαν 201 super-prime ακίνητα με μέση τιμή 18,6 εκατ. δολάρια και για τα 31 εξ αυτών, οι αγοραστές πλήρωσαν 25 εκατ. δολάρια ή περισσότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς, ήταν η αγορά ενός αρχοντικού Belgravia για το οποίο δόθηκαν 42 εκατ. λίρες από τον Βρετανό βιομήχανο Σανζίβ Γκούπτα.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News