Business & Finance Κυριακή 14/03/2021, 21:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 2023 αναμένεται να ανακάμψει η οικονομία της Ισπανίας

Το 2023 αναμένεται να ανακάμψει η οικονομία της Ισπανίας

Η οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας από την πανδημία του κορωνοϊού το 2021 πιθανότατα θα είναι πιο αργή από το αναμενόμενο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Κυριακή, υπογραμμίζοντας ότι ο ρυθμός της ανάπτυξης θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό της διάθεσης των εμβολίων.

Όπως έχει εκτιμήσει η Τράπεζα της Ισπανίας, η ισπανική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 6,8% φέτος 2021 και θα φθάσει στα επίπεδα πριν από την πανδημία μέχρι το επόμενο έτος.

Ωστόσο, ο Πάμπλο Χερνάντεζ ντε Κος, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα El Mundo, προειδοποίησε ότι πιθανόν το ΑΕΠ φέτος να αναπτυχθεί βραδύτερα.

«Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια ελαφρά επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών μας για την πορεία της ισπανικής οικονομίας το τρέχον έτος εξαιτίας της επιδείνωσης της πανδημίας. Αναμένουμε μια πιο έντονη ανάκαμψη κατά το β΄ εξάμηνο, αλλά η ακριβής στιγμή και η έντασή της θα εξαρτηθούν, σε μεγάλο βαθμό, από την ταχεία διανομή των εμβολίων».

Όπως επισήμανε δεν αναμένει η ισπανική οικονομία να φθάσει στα προ πανδημίας επίπεδα πριν από το 2023.

«Για την Ευρωζώνη, περιμένουμε (την ανάκαμψη) στα μέσα του 2022. Για την Ισπανία, ορίσαμε στο κεντρικό μας σενάριο το 2023 ως τη χρονική στιγμή που η ισπανική οικονομία θα φθάσει στα επίπεδα του 2019», κατέληξε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News