Business & Finance Τετάρτη 10/03/2021, 15:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Apple επενδύει 1 δισ. ευρώ στη Γερμανία 

Η Apple επενδύει 1 δισ. ευρώ στη Γερμανία 

Την κατασκευή ερευνητικού εργαστηρίου για ημιαγωγούς στο Μόναχο της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα η Apple, στο οποίο προτίθεται να επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας, προκειμένου να επανδρώσει και να μεγαλώσει την ερευνητική ομάδα και να χρηματοδοτήσει την έρευνα και την ανάπτυξη. 

Η επιλογή του Μονάχου δεν έγινε τυχαία, καθώς στη γερμανική πόλη βρίσκεται ο μεγαλύτερος τεχνολογικός κόμβος της εταιρείας στην Ευρώπη, απασχολώντας σχεδόν 1.500 μηχανικούς από 40 χώρες, οι οποίοι επικεντρώνονται στο σχεδιασμό διαχειριστικών συστημάτων  ισχύος, στις εφαρμογές επεξεργαστών και στις ασύρματες τεχνολογίες. Η ομάδα αυτή είναι υπεύθυνη για την βελτιωμένη απόδοση των συσκευών της εταιρείας, ειδικότερα των νέων Macs με τον καινούργιο επεξεργαστή Μ1.

Η Apple συνολικά απασχολεί 4.000 εργαζόμενους σε ολόκληρη τη Γερμανία, οι οποίοι ενδεχομένως οι περισσότεροι από αυτούς να μετακινηθούν στο Μόναχο, όπως αναφέρει το CNBC. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι οι μεγαλύτερες για την εταιρεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στις οποίες θα φιλοξενείται το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξής της στην Ευρώπη, όπου οι ομάδες θα επικεντρωθούν επίσης στην τεχνολογία 5G και σε άλλες ασύρματες τεχνολογίες, αλλά και στην ανάπτυξη modems για τις συσκευές της εταιρείας. 

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δεν είναι ο μόνος που προχωράει στην κατασκευή εργαστηριακού κέντρου στην Ευρώπη. Τον περασμένο Ιούνιο στην κινεζική Huawei δόθηκε η έγκριση, για να κατασκευάσει ένα ερευνητικό εργαστήριο για ημιαγωγούς στο Κέμπριτζ στην Αγγλία, μια επένδυση η αξία της οποίας θα ξεπεράσει το 1 δισ. λίρες. 

moneyreview με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News