Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 18:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γέλεν: Ισχυρή ανάκαμψη με το νέο πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων 

Γέλεν: Ισχυρή ανάκαμψη με το νέο πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων 

Στην εκτίμηση ότι το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που εγκρίθηκε και από τη Γερουσία μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα παρέχει αρκετούς πόρους για να τροφοδοτηθεί μια ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, προέβη η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα όμως όπως ξεκαθάρισε η Τζάνετ Γέλεν, το νέο πακέτο δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα μακροχρόνια ζητήματα της οικονομικής ανισότητας. 

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα παράσχει πραγματικά στους Αμερικανούς την ανακούφιση που χρειάζονται για να ξεπεράσουν την πανδημία και αναμένουμε οι πόροι από αυτό να τροφοδοτήσουν μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ωστόσο όπως επανέλαβε για άλλη μια φορά, δεν περιμένει το νέο πακέτο να βοηθήσει την αγορά εργασίας να επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα νωρίτερα από το επόμενο έτος, ενώ όπως τόνισε εξακολουθούν να υπάρχουν μακροχρόνια προβλήματα οικονομικής ανισότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν με περαιτέρω νόμους.

Ερωτηθείσα για τον πληθωρισμό εάν η αύξηση των δαπανών θα επιφέρει σαν αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί η οικονομία, απάντησε πως δεν αναμένει να συμβεί αυτό, εντούτοις «υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η οικονομία» και πως το πακέτο αντιμετωπίζει τους μεγαλύτερους που μπορούν να προκαλέσουν αφήσουν μόνιμες πληγές.

«Εάν αποδειχθεί ότι επηρεάζει τον πληθωρισμό, υπάρχουν εργαλεία για να το αντιμετωπίσουμε και θα παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις», ξεκαθάρισε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News