Business & Finance Τετάρτη 3/03/2021, 22:45
ΗΠΑ

Fed: Με μέτριο ρυθμό η ανάκαμψη στην αρχή του έτους

Fed: Με μέτριο ρυθμό η ανάκαμψη στην αρχή του έτους

H ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίστηκε με μέτριο ρυθμό τις πρώτες εβδομάδες του τρέχοντος έτους με τις επιχειρήσεις να εμφανίζονται αισιόδοξες για τους επόμενους μήνες και τη ζήτηση στην αγορά στέγης να είναι «ισχυρή», παρότι η απασχόληση καταγράφει αργή βελτίωση, αναφέρεται στο Μπεζ Βιβλίο της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

«Η οικονομική δραστηριότητα αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Φεβρουαρίου» στις περισσότερες από τις 12 περιοχές που εξετάζει η Φέντεραλ Ριζέρβ. Επίσης, οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν αισιόδοξες ως προς τις προοπτικές των επόμενων 6 έως 12 μηνών, καθώς προχωρά με ταχύτερο ρυθμό ο εμβολιασμός», αναφέρεται στο Μπεζ Βιβλίο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το βράδυ. 

Ωστόσο, αδύναμο σημείο παραμένει η αγορά εργασίας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν 10 εκατομμύρια θέσεις λιγότερες από ό,τι στην αρχή της πανδημίας το 2020. Οι κλάδοι της οικονομίας που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, συμπεριλαμβανομένης της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας, παρουσίασαν μικρή βελτίωση, ενώ οι επενδύσεις στο real estate για επαγγελματική χρήση που συνδέονται με τους παραπάνω τομείς έχουν σαφώς επιδεινωθεί. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Fed εμφανίζεται για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία αισιόδοξη για τον κλάδο της εστίασης.

moneyreview.gr 
  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News