Business & Finance Κυριακή 14/02/2021, 16:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιος είναι ο Π. Κακούλης που αναλαμβάνει ως CFO της Rolls Royce;

Ποιος είναι ο Π. Κακούλης που αναλαμβάνει ως CFO της Rolls Royce;

Τα οικονομικά ηνία στον πρώην εταίρο της Deloitte Πάνο Κακούλη παραδίδει η Rolls Royce, όπως ανέφερε σήμερα Κυριακή το Sky News, με τον διορισμό του ως επικεφαλής της βρετανικής κατασκευάστριας αεριωθούμενων μηχανών και πολυτελών αυτοκινήτων, να ανακοίνωνεται αύριο Δευτέρα. 

Ο Κακούλης ήταν εταίρος στη Deloitte στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 20 χρόνια και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ελέγχου και διασφάλισης για όλο τον κόσμο στη λογιστική εταιρεία Big Four για τέσσερα χρόνια, ενώ πέραν του ελληνόφωνου ονόματός του δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την Ελλάδα. 

Η άφιξη του έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη Rolls Royce, έχοντας πληγεί σκληρά από την κρίση του κορωνοϊού, καθώς τα αεροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος εξαιτίας της πανδημίας. 

Η εταιρεία ήταν σε αναζήτηση νέου οικονομικού επικεφαλής από τότε που ο Στέφεν Ντείντιθ παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο παρέμενε  στη Rolls-Royce για τη μεταβατική περίοδο, πριν αναλάβει το ρόλο του CFO στον τεχνολογικό όμιλο και αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ocado. 

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις για το πόσο θα λειτουργήσουν οι κινητήρες της φέτος, λέγοντας ότι οι αυστηρότεροι περιορισμοί ταξιδιού που συνεχίζουν να πλήττουν τις αεροπορικές εταιρείες, επιφέρει μια εκροή κεφαλαίων ύψους 2 δισ. λιρών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Sky News

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News