Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 22:30
LOGISTICS

Στα 46,5 δισ.δολάρια οι ευρωπαϊκές επενδύσεις σε logistics το 2020

Στα 46,5 δισ.δολάρια οι ευρωπαϊκές επενδύσεις σε logistics το 2020

Στα 46,5 δισ.δολάρια εκτινάχθηκαν οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στον χώρο των logistics το 2020, στο υψηλότερο επίπεδο επταετίας, χάρη στη μεγάληαύξηση των online αγορών.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Compar Acciones, η ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη ώθησε τις επενδύσεις σε logistics στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013 με τη μεγαλύτερη αύξηση να γνωρίζουν οι επενδύσεις σε αποθηκευτικούς χώρους. Οι νέες μισθώσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν 69% πέρυσι, καλύπτοντας συμφωνίες για συνολικό χώρο 11 εκατ.τετρ. ποδών. Μεταξύ των εταιρειών που υπέγραψαν συμφωνίες μίσθωσης ήταν οι Amazon, DHL, SF Express και XPO.

Μέχρι τα τέλη του 2020, το ποσοστό διαθεσιμότητας σε αποθηκευτικούς χώρους της Ευρώπης είχε περιοριστεί στο 5%, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό. Η Alibaba, η Amazon και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών logistics ήταν μεταξύ των βασικών παικτών που ώθησαν σε άνοδο τη ζήτηση για αποθηκευτικούς χώρους.

Σύμφωνα με έρενα της eShop World, περίπου το 70% των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο έκανε διασυνοριακές αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου το 2020. Η Κίνα, στην πρώτη θέση, παρουσίασε αύξηση 31% στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, με την αξία των συγκεκριμένων αγορών στα 1,69 τρισ.γιουάν (261,5 δισ.δολάρια). Για να μπορέσουν να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, οι κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρικό εμπόριο αύξησαν τους αποθηκευτικούς χώρους τους σε ολόκληρο τον κόσμο κατά 80%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News