Business & Finance Τρίτη 30/04/2024, 09:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HSBC: Ξαφνική παραίτηση του CEO, Noel Quinn

HSBC: Ξαφνική παραίτηση του CEO, Noel Quinn

Σε αναζήτηση CEO βρίσκεται η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, η HSBC, έπειτα από την απροσδόκητη παραίτηση του Noel Quinn, έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια στη θέση του.

Όπως ανακοινώθηκε, το διοικητικό συμβούλιο έχει ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία για την εύρεση του διαδόχου του, λαμβάνοντας υπόψη τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς υποψηφίους. Η Quinn θα παραμείνει όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία, για να εξασφαλίσει μια ομαλή και τακτική μετάβαση, αναφέρεται.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Quinn πραγματοποίησε μια αναθεώρηση της στρατηγικής της HSBC, η οποία κατέληξε σε ένα σχέδιο ενίσχυσης των επενδύσεων της τράπεζας στην ασιατική της μονάδα, αλλά και περικοπή των κινήσεών της στις αναπτυγμένες αγορές της Δύσης, όπως στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

«Μετά από μια έντονη πενταετία, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για μένα να επιτύχω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μου ζωής», είπε ο Quinn στη δήλωσή του. «Σκοπεύω να ακολουθήσω μια καριέρα διαχείρισης χαρτοφυλακίου στο μέλλον».

Η αποχώρηση έρχεται καθώς η HSBC και άλλες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα όλο και πιο δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί δυνητικά να υπονομεύσει όσα έχτισαν εδώ και δεκαετίες στην περιοχή.

Κατά τα άλλα, η HSBC ανακοίνωσε μείωση 1,8% στα κέρδη προ φόρων της, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 12,65 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς για 12,6 δισ. δολάρια. Η τράπεζα ανακοίνωσε νέα επαναγορά μετοχών αξίας 3 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News