Business & Finance Παρασκευή 26/04/2024, 09:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν πουλάμε το TikTok», λέει η ByteDance

«Δεν πουλάμε το TikTok», λέει η ByteDance

Δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει το TikTok, δηλώνει η κινεζική μητρική εταιρεία, ByteDance, παρότι οι ΗΠΑ ψήφισαν νόμο που απειλεί να απαγορεύσει την πλατφόρμα στην αμερικανική αγορά, εάν αυτή δεν πουληθεί.

«Η ByteDance δεν σχεδιάζει να πουλήσει το TikTok», έγραψε η εταιρεία στον επίσημο λογαριασμό της στο Toutiao, μια πλατφόρμα social media που κατέχει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το TikTok είχε χαρακτηρίσει «αντισυνταγματικό» τον νόμο και είχε δηλώσει ότι θα τον αμφισβητήσει στο δικαστήριο.

Η ανακοίνωσε της ByteDance ήρθε ως απάντηση σε άρθρο της τεχνολογικής ιστοσελίδας The Information που ανέφερε ότι η εταιρεία διερευνά την πιθανή πώληση των δραστηριοτήτων του TikTok στις ΗΠΑ χωρίς τον αλγόριθμο που το κινεί.

«Τα δημοσιεύματα ξένων μέσων ότι η ByteDance πουλά το TikTok δεν είναι αληθινά», ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτησή της. Δημοσίευσε επίσης ένα screenshot του άρθρου με την φράση «ψευδείς φήμες» γραμμένη από πάνω με κινεζικούς χαρακτήρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε τον νόμο που απειλεί το TikTok με απαγόρευση εάν δεν πουληθεί, την Τετάρτη.

Ο αυστηρότερος έλεγχος των ιδιωτικών εταιρειών από το Πεκίνο έχει εγείρει ανησυχίες στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες, σχετικά με την πρόσβαση που έχει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα στην ByteDance και στα δεδομένα που κατέχει, σημειώνει το BBC.

Το TikTok έχει επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει τον έλεγχο της ByteDance.

Σύμφωνα με το TikTok, ο Κινέζος ιδρυτής της ByteDance κατέχει το 20% των μετοχών. Περίπου το 60% ανήκει σε θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών εταιρειών Carlyle Group, General Atlantic και Susquehanna International Group.

Το υπόλοιπο 20% ανήκει σε υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο, ενώ τρία από τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ByteDance είναι Αμερικανοί.

Σε κάθε περίπτωση, το TikTok δεν απειλείται με μια άμεση απαγόρευση στις ΗΠΑ. Ο νέος νόμος δίνει στην ByteDance εννέα μήνες για να πουλήσει την επιχείρηση και μια επιπλέον τρίμηνη περίοδο χάριτος, προτού επιβληθεί η απαγόρευση.

Αυτό σημαίνει ότι έχει περιθώριο πιθανότατα μέχρι το 2025, δηλαδή αφότου θα έχει αναλάβει τα καθήκοντά του ο νικητής των προεδρικών εκλογών του 2024  στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok

Μπλόκο του TikTok στις ΗΠΑ – Τι απαντά η εταιρεία

Τι θα γίνει αν απαγορευτεί το TikTok; 200 εκατ. χρήστες που το έχασαν δίνουν την απάντηση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News