Business & Finance Τρίτη 27/02/2024, 14:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα: Δεν βλέπει κρίση για την Ευρωζώνη ο επικεφαλής του ESM

Ακίνητα: Δεν βλέπει κρίση για την Ευρωζώνη ο επικεφαλής του ESM

Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο κρίσης στην αγορά ακινήτων της Ευρωζώνης, τουλάχιστον επί του παρόντος, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο θεσμός που ηγείται παρακολουθεί στενά τον τομέα του real estate.

Ερωτηθείς στην τηλεόραση του Bloomberg σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή, ο Pierre Gramegna, επικεφαλής του ΕSM, εμφανίστηκε αισιόδοξος.

«Μέχρι στιγμής, το θέμα αυτό, το οποίο ήταν υπό την εποπτεία μας από τότε που αυξήθηκαν τα επιτόκια σε όλες τις χώρες, δεν έχει επιδεινωθεί θεαματικά», δήλωσε την Τρίτη. «Το παρακολουθούμε στον ESM επειδή είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Ο τομέας των εμπορικών ακινήτων βρίσκεται υπό πίεση εν μέσω αυξημένου κόστους δανεισμού και πτώσης των αποτιμήσεων, πιέζοντας τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Ερωτηθείς σχετικά με τη Γερμανία, ο Gramegna αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένη χώρα.

«Δεν θα επικεντρωνόμουν στις γερμανικές τράπεζες», είπε. «Το ζήτημα είναι παντού και πρέπει να έχουμε μια παγκόσμια οπτική επ’ αυτού. Αυτό κάνουμε ως μηχανισμός ασφαλείας της ευρωζώνης, εξετάζουμε όλες τις χώρες – είμαστε μια ενωμένη Ευρώπη, οπότε πρέπει να έχουμε και όλες τις παραμέτρους υπ΄όψη μας».

moneyrview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πωλήσεις ακινήτων άνω του 1 δισ. ευρώ μέσω του e-auction

Καμπανάκι του ΔΝΤ για τα ακίνητα: Ήπια υπερτιμημένη η αγορά 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News