Business & Finance Παρασκευή 23/02/2024, 15:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Vice Media: Τέλος οι δημοσιεύσεις στο Vice.com- Ερχονται εκατοντάδες απολύσεις 

Vice Media: Τέλος οι δημοσιεύσεις στο Vice.com- Ερχονται εκατοντάδες απολύσεις 

Σταματάει να δημοσιεύει περιεχόμενο στον κορυφαίο ιστότοπο της η Vice Media και σχεδιάζει να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Fortress Investment Group να πουλήσει τον ταλαιπωρημένο ψηφιακό εκδότη και τις επωνυμίες του.

«Δεν είναι πλέον οικονομικά αποδοτικό για εμάς να διανέμουμε το ψηφιακό μας περιεχόμενο με τον τρόπο που κάναμε στο παρελθόν», είπε ο CEO, Bruce Dixon στους υπαλλήλους μέσω επιστολής. Επιπλέον σημείωσε πως η Vice Media θα μπορούσε να συνεργαστεί με άλλες  εταιρείες μέσων ενημέρωσης για τη διανομή του περιεχομένου της. «Στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής, δεν θα δημοσιεύουμε πλέον περιεχόμενο στο vice.com».

Ο Dixon τόνισε ότι το Refinery29, ο ιστότοπος της εταιρείας που εστιάζει στον τρόπο ζωής των γυναικών, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη εκδοτική επιχείρηση. 
Να σημειωθεί ότι γίνονται προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση του Refinery29. 

«Αναμένουμε να ανακοινώσουμε περισσότερα για αυτό τις επόμενες εβδομάδες», έγραψε στην επιστολή σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

«Με αυτή τη στρατηγική αλλαγή έρχεται η ανάγκη να ευθυγραμμίσουμε εκ νέου τους πόρους μας και να εξορθολογίσουμε τις συνολικές μας λειτουργίες στο Vice», υπογράμμισε ο Dixon. «Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι θα μειώσουμε το εργατικό δυναμικό μας, καταργώντας αρκετές εκατοντάδες θέσεις». Οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν θα ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο νέος γύρος περικοπών προσωπικού είναι μέρος ενός σχεδίου για να καταστήσει την εταιρεία κερδοφόρα από τότε που νέοι ιδιοκτήτες ανέλαβαν τον έλεγχο της Vice τον περασμένο Ιούνιο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Προς χρεοκοπία πηγαίνει η Vice Media

Η Nike απολύει περισσότερους από 1.600 εργαζόμενους

Paramount Global: Απολύει περίπου 800 υπαλλήλους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News