Business & Finance Τετάρτη 14/02/2024, 14:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Uber: Πρώτο πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών έως 7 δισ. δολαρίων

Uber: Πρώτο πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών έως 7 δισ. δολαρίων

Η Uber Technologies Inc. ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει ίδιες μετοχές αξίας έως και 7 δισ. δολαρίων, στο πρώτο της σχέδιο επιστροφής κεφαλαίων στους μετόχους μετά την επίτευξη λειτουργικών κερδών και σταθερά θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών το 2023.

Το σχέδιο επαναγοράς «είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ισχυρή οικονομική δυναμική της εταιρείας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο CFO της Uber, Prashanth Mahendra-Rajah. «Θα είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τον ρυθμό της επαναγοράς, ξεκινώντας με ενέργειες που αντισταθμίζουν εν μέρει τις αποζημιώσεις βάσει μετοχών και που σκοπεύουν σε μια συνεπή μείωση του αριθμού των μετοχών», πρόσθεσε.

Το σχέδιο κατανομής κεφαλαίου αποτελεί μια ακόμα σαφή ένδειξη της οικονομικής ευρωστίας της εταιρείας διαμοιρασμού και παράδοσης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία έχει περιορίσει το κόστος, ενώ έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, η Uber ανακοίνωσε ότι πέτυχε το πρώτο πλήρες έτος κερδοφορίας από την ίδρυσή της πριν από περισσότερα από 14 χρόνια. Και τον Δεκέμβριο, προστέθηκε στον δείκτη αναφοράς S&P 500 Index. Η μετοχή υπερδιπλασιάστηκε το 2023 και έχει κερδίσει 12% φέτος, κλείνοντας στα 68,99 δολάρια την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, ενώ στα σημερινά futures καταγράφει άλμα άνω του 5%.

Επιπλέον, στο τριετές outlook που παρουσίασε, πρεριλαμβάνεται πρόβλεψη για ακαθάριστη αύξηση κρατήσεων μεταξύ 15% και 20% και προσαρμοσμένη αύξηση του βασικού κέρδους μεταξύ 30% σε 40%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS