Business & Finance Τετάρτη 7/02/2024, 17:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Tesla ετοιμάζεται για απολύσεις; 

Η Tesla ετοιμάζεται για απολύσεις; 

Το προσωπικό της Tesla Inc. προετοιμάζεται για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας, αφού ζητήθηκε από τα διευθυντικά στελέχη να επιβεβαιώσουν εάν η θέση κάθε υπαλλήλου τους είναι χρήσιμη.

Η ερώτηση στους διευθυντές των ΗΠΑ, ήρθε καθώς ο ίδιος ο Elon Musk, έκανε αναφορά στις προσπάθειες μείωσης του κόστους εν μέσω μιας σημαντικής επιβράδυνσης της αύξησης των πωλήσεων της Tesla. Ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι γνωστό ότι ακολουθεί μια ανένδοτη προσέγγιση με τις εταιρείες που διευθύνει – στα τέλη του 2022, έδωσε στο προσωπικό του Twitter ένα τελεσίγραφο είτε να δεσμευτεί στο «σκληροπυρηνικό» ήθος του ή να φύγει.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει υποχωρήσει 26% φέτος.

Η Tesla έχει διπλασιάσει περίπου το εργατικό της δυναμικό από το 2020, κλείνοντας το περασμένο έτος με περισσότερα από 140.000 άτομα παγκοσμίως. 

Ο αριθμός εργαζομένων αυξήθηκε σχεδόν 10% πέρυσι, ακόμη και όταν η Tesla έκανε επιλεγμένες περικοπές. Τον Φεβρουάριο του 2023, η εταιρεία απέλυσε δεκάδες υπαλλήλους στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι δημοσίευσαν δεδομένα για το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot. 

Η Tesla έχει προχωρήσει ανά διαστήματα σε απολύσεις στο παρελθόν, παρόλο που συνέχιζε να προσλαμβάνει για συγκεκριμένους ρόλους. Αυτή την περίοδο, η εταιρεία έχει εκατοντάδες ανοιχτές θέσεις στον ιστότοπό της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Μαζικές απολύσεις στην τεχνολογία: Η φούσκα της πανδημίας έσκασε τρία χρόνια μετά

Estée Lauder: Σχέδιο αναδιάρθρωσης με απολύσεις 3.000 ατόμων

Τεχνολογικές εταιρείες: Ποδαρικό στο 2024 με μαζικές απολύσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News