Business & Finance Παρασκευή 2/02/2024, 15:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Ανθρωπιστική βοήθεια 26 εκατ. ευρώ στην Τουρκία

ΕΕ: Ανθρωπιστική βοήθεια 26 εκατ. ευρώ στην Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 26 εκατ. ευρώ για τη στήριξη ευάλωτων προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής τους στην Τουρκία.

Η νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό προσφύγων. Στην ίδια αυτή περιοχή καταγράφηκε ένας από τους χειρότερους σεισμούς στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, ο οποίος προξένησε χιλιάδες θανάτους και εκτεταμένες καταστροφές υποδομών και κατοικιών, επιδεινώνοντας την κατάσταση πολλών ήδη ευάλωτων προσφύγων.

Η νέα αυτή χρηματοδότηση θα αντιμετωπίσει τις πλέον κρίσιμες ανθρωπιστικές ανάγκες που προέκυψαν από τους σεισμούς και την προσφυγική κρίση στην περιοχή.

Από τα 26 εκατ. ευρώ, τα 4 εκατ. ευρώ προορίζονται για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η νέα χρηματοδότηση θα παρέχει επίσης υπηρεσίες προστασίας σε ευάλωτες κοινότητες, όπως οι αιτούντες άσυλο, και οι σεισμόπληκτοι. Επιπλέον, η ΕΕ θα συνεχίσει να βοηθά τους πρόσφυγες συνδράμοντάς τους σε βασικές ανάγκες, όπως νερό, αποχέτευση, υγιεινή και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Σε στενή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, η ΕΕ συνεχίζει να βοηθά τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς στην Τουρκία ανάλογα με τις ανθρωπιστικές τους ανάγκες. Από το 2015, η ΕΕ έχει στηρίξει σχεδόν 100 ανθρωπιστικά έργα, τα οποία έχουν συναφθεί με πάνω από 21 οργανώσεις-εταίρους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Αύξηση 10% του τουρισμού το 2023 – Ζήτηση-ρεκόρ για τουριστικές υπηρεσίες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News