Business & Finance Τετάρτη 17/01/2024, 15:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι υπερπλούσιοι κάνουν έκκληση στους πολιτικούς: «Φορολογήστε τον ακραίο πλούτο μας»

Οι υπερπλούσιοι κάνουν έκκληση στους πολιτικούς: «Φορολογήστε τον ακραίο πλούτο μας»

Περισσότεροι από 250 δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι επανέλαβαν την Τετάρτη την έκκλησή τους προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους των κορυφαίων οικονομιών του κόσμου να επιβάλουν υψηλότερους φόρους στους πιο πλούσιους.

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους πολιτικούς ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, οι πλούσιοι υπογράφοντες είπαν ότι ήθελαν να δώσουν ένα σαφές μήνυμα: «Φορολογήστε τον ακραίο πλούτο μας».

«Είμαστε έκπληκτοι που δεν καταφέρατε να απαντήσετε σε μια απλή ερώτηση που κάναμε εδώ και τρία χρόνια: πότε θα φορολογήσετε τον ακραίο πλούτο;» λέει η επιστολή.

«Το αίτημά μας είναι απλό: σας ζητάμε να φορολογήσετε εμάς, τους πιο πλούσιους στην κοινωνία. Αυτό δεν θα αλλάξει ριζικά το βιοτικό μας επίπεδο, ούτε θα κάνει τα παιδιά μας να πεινάσουν, ούτε θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη των εθνών μας. Αλλά θα μετατρέψει τον ακραίο και μη παραγωγικό ιδιωτικό πλούτο σε επένδυση για το κοινό μας δημοκρατικό μέλλον».

Οι άνθρωποι ου έχουν βάλει την υπογραφή τους στην επιστολή προέρχονται συνολικά από 17 χώρες και περιλαμβάνουν τη κληρονόμο της Disney Abigail Disney, τον σεναριογράφο Simon Pegg και τη Valerie Rockefeller, κληρονόμο της διάσημης οικογένειας των ΗΠΑ.

«Οι δισεκατομμυριούχοι χρησιμοποιούν τον ακραίο πλούτο τους για να συσσωρεύσουν πολιτική δύναμη και επιρροή, υπονομεύοντας ταυτόχρονα τη δημοκρατία και την παγκόσμια οικονομία», είπε ο ηθοποιός Brian Cox, που υποδύθηκε τον δισεκατομμυριούχο Logan Roy στη σειρά «Succession» και υπογράφει την επιστολή. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Oxfam: Η περιουσία των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο διπλασιάστηκε από το 2020

Μισθός 281 εκατ. δολαρίων και αντιδράσεις για την πιο ακριβοπληρωμένη CEO

Πλούσια κληρονόμος θέλει βοήθεια για να μοιράσει τα εκατομμύριά της

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News