Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 08:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς σχετίζεται η απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία; 

Πώς σχετίζεται η απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία; 

Ο Tynan Phelan αποφάσισε πέρσι, ότι ήθελε να χάσει κιλά, επειδή δεν ήταν ευχαριστημένος με την εμφάνισή του. Άρχισε να κάνει βόλτες 2-3 χιλιομέτρων με τον σκύλο του και έπειτα ξεκίνησε να τρέχει, να κάνει κωπηλασία και προπόνηση μέτριας ενδυνάμωσης. Το βάρος του έπεσε από τα 106 κιλά στα 90.

Περίμενε ότι με την απώλεια βάρους η αυτοεκτίμηση του θα τονωθεί, κάτι που όντως συνέβη. Αυτό που δεν είχε φανταστεί ότι θα γινόταν, ήταν η αλλαγή στον τρόπο που τον αντιμετώπιζαν οι άλλοι και κατ΄επέκταση τα οφέλη που θα είχε μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης, στην καριέρα του. 

Ο Phelan που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία κάνναβης, συχνά πηγαίνει σε εκδηλώσεις με ειδικούς του κλάδου, μέσω των οποίων επιτυγχάνονται συνεργασίες και networking. 

Πριν δει αποτελέσματα στο σώμα του, ήταν ένας «λυπημένος, ιδρωμένος τύπος σε μια γωνία», όπως λέει ο ίδιος στη Wall Street Journal. 

Τώρα οι άνθρωποι τον πλησιάζουν με θέρμη και, αν και δεν μπορεί να το αποδείξει, πιστεύει ότι η νέα του εμφάνιση και αυτοπεποίθηση τον βοήθησαν να κλείσει συμφωνίες που θα είχε χάσει στο παρελθόν.

«Είναι δυστυχές, αλλά οι άνθρωποι με αντιμετωπίζουν διαφορετικά», σημειώνει ο Phelan. 

Η αλλαγή στάσης απέναντι σε κάποιον στον χώρο εργασίας είναι καλά τεκμηριωμένη, με μελέτες που δείχνουν ότι τα άτομα με παχυσαρκία αμείβονται και προάγονται λιγότερο κατά μέσο όρο συγκριτικά με τους συναδέλφους τους. 

Μερικοί λένε ότι η απώλεια βάρους και η απόκτηση ενέργειας τους έχει κάνει καλύτερους στη δουλειά τους. Κυρίως, όμως, αποδίδουν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους στον τρόπο που τους αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Η ψυχολόγος Susan Albers αποδίδει την αλλαγή στη συμπεριφορά στο ότι υποθέτουμε πως οι άνθρωποι που φαίνονται να είναι σωματικά υγιείς είναι εργατικοί και στοχοπροσηλωμένοι. 

Οι προκαταλήψεις σχετικά με το βάρος είναι μια από τις πιο ύπουλες μορφές διακρίσεων στην εργασία, με τα πιο βαριά άτομα να θεωρούνται συχνά τεμπέληδες ή/ και απείθαρχοι. Η υπόθεση ότι ένα άτομο που έχει την πειθαρχία να παραμείνει αδύνατο έχει και τη σωστή πειθαρχία για να καλύψει την ανοιχτή θέση εργασίας, θα μπορούσε να είναι πολύ άστοχη τονίζει η Albers. Το μέγεθος κάποιου από μόνο του, είναι ένας αναξιόπιστος μετρητής της ικανότητας ή της εργασιακής ηθικής κάποιου.

Ωστόσο, κάποιοι λένε ότι η τήρηση μιας ρουτίνας ευεξίας δείχνει ότι είναι επιμελείς και ότι έχουν δεξιότητες διαχείρισης χρόνου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον εργασιακό χώρο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το «μαγικό χάπι» της μακροζωίας – Αυτά είναι τα 7 κλειδιά

Ozempic: Τι θα συμβεί αν το σταματήσει κάποιος; 

Ερευνα: Η παχυσαρκία αλλάζει τον εγκέφαλο, «χωρίς σημάδια αναστρεψιμότητας»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News