Business & Finance Δευτέρα 11/12/2023, 15:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TikTok:  Επενδύει 1,5 δισ. δολάρια για να έχει εκ νέου ηλεκτρονικές αγορές στην Ινδονησία

TikTok:  Επενδύει 1,5 δισ. δολάρια για να έχει εκ νέου ηλεκτρονικές αγορές στην Ινδονησία

Η κινέζικη πλατφόρμα TikTok θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει ο κύριος μέτοχος της μονάδας ηλεκτρονικού εμπορίου Tokopedia, καθώς επιδιώκει να επανεκκινήσει τις ηλεκτρονικές αγορές της που έχουν ανασταλεί από ρυθμιστικές αρχές στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η Ινδονησία απαγόρευσε τις ηλεκτρονικές αγορές σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο για να προστατεύσει τα δεδομένα μικρότερων εμπόρων και χρηστών, αναγκάζοντας το TikTok να κλείσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου TikTok Shop.

Η χώρα ήταν μεταξύ των ελάχιστων όπου το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε το TikTok Shop νωρίτερα φέτος για να αξιοποιήσει μια μεγάλη βάση χρηστών και να ανταγωνιστεί τα ταχέως αναπτυσσόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως τα Temu και Shein, τα οποία βοηθήθηκαν μέσα από βιντεάκια στο TikTok που έγιναν viral. 
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η TikTok θα αγοράσει το 75,01% της Tokopedia η οποία ανήκει στην εταιρεία GoTo, που είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ινδονησία και θα εισαγάγει την επιχείρηση του TikTok Shop στην Ινδονησία στη διευρυμένη οντότητα Tokopedia.

«Η στρατηγική συνεργασία θα ξεκινήσει με μια πιλοτική περίοδο που θα πραγματοποιηθεί σε στενή συνεννόηση και επίβλεψη από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές», ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε δήλωσή τους τη Δευτέρα.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, έχει 124 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδονησία και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη μεγάλη βάση χρηστών για να έχει μια σημαντική πηγή εσόδων από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024, μεταδίδει το CNN. 

Ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδονησίας πρόκειται να επεκταθεί σε περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 από 62 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σύμφωνα με έκθεση της Google, της δημόσιας εταιρείας επενδύσεων της Σιγκαπούρης Temasek Holdings και της συμβουλευτικής Bain & Co.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Στον καιρό του Instagram: Πώς οι χαρτοσακούλες έγιναν είδος πολυτελείας

Πάγωμα του χαρακτηρισμού της ως gatekeeper ζητά η TikTok

Το Νεπάλ απαγορεύει το TikTok λόγω «διατάραξης» της κοινωνικής αρμονίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News