Business & Finance Πέμπτη 7/12/2023, 12:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται ύφεση προειδοποιούν οι CEOs των τραπεζών της Wall Street

Έρχεται ύφεση προειδοποιούν οι CEOs των τραπεζών της Wall Street

Έρχονται χειρότερες ημέρες για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, προειδοποιούν οι CEOs των ισχυρότερων τραπεζών της Wall Street, προβλέποντας ακόμα και ύφεση.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, Jane Fraser, προειδοποίησε για ύφεση μιλώντας στην Τραπεζική Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας, αν και δεν φάνηκε να πιστεύει ότι αυτή θα είναι μεγάλη.

Η ύφεση θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα παραγόντων όπως ο επίμονος πληθωρισμός στις  υπηρεσίες, η αύξηση των επιπέδων του χρέους, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, σημείωσε η Fraser σύμφωνα με το CNN.

Η CEO της Citigoup διαπίστωσε μεγαλύτερη οπισθοχώρηση των καταναλωτών, ενώ πρόσθεσε ότι οι λιγότερο φερέγγυοι πελάτες της τράπεζας αναλαμβάνουν τα υψηλότερα χρέη από το 2019.

Η κατανάλωση στήριξε την αμερικανική οικονομία μετά την πανδημία και τώρα, η επιβράδυνσή της προβληματίζει τους τραπεζίτες. O CEO της Bank of America, Brian Moynihan, προειδοποίησε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές ξοδεύουν χρήματα εμφανίζει μια σταθεροποίηση. «Αλλά συνολικά, οι καταναλωτές βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο Moynihan εκτίμησε ότι η Federal Reserve καταφέρνει μια ομαλή προσγείωση, δηλαδή να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει μια απότομη αύξηση της ανεργίας.

Και ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμάζεται για μια ύφεση.

«Πολλά πράγματα εκεί έξω είναι επικίνδυνα και πληθωριστικά. Να είστε προετοιμασμένοι», είπε στο DealBook Summit των New York Times. «Τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Προειδοποίηση Jamie Dimon: Να είστε έτοιμοι για ύφεση 

ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε στο 5,2% η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο

ΗΠΑ: Μόλις 103.000 νέες θέσεις εργασίες τον Νοέμβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News