Business & Finance Τρίτη 28/11/2023, 09:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Shein: Κατέθεσε αίτηση για να μπει στη Wall Street

Shein: Κατέθεσε αίτηση για να μπει στη Wall Street

Αίτηση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει καταθέσει η Shein, καθώς ο κινεζικός γίγαντας του fast fashion επεκτείνεται ανά τον κόσμο. 

Η εταιρεία έχει αποτιμηθεί στα 66 δισ. δολάρια και σύμφωνα με το CNBC, θα μπορούσε να εισέλθει στο χρηματιστήριο από το 2024. 

Δεν είναι σαφές πόσο αξίζει η εταιρεία αυτή τη στιγμή, αλλά η αποτίμησή της υπήρξε κεντρικό σημείο συζήτησης μεταξύ της Shein και των συμβούλων με τους οποίους συνεργάζεται. 

Η αίτηση της Shein είναι σε αυτή τη φάση εμπιστευτική και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μόλις η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει με την αρχική δημόσια εγγραφή της. 

Τα τελευταία χρόνια, η Shein σημειώνει μετεωρική άνοδο, με την ατελείωτη ποικιλία και τις φτηνές τιμές της. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις, καθώς έχει κατηγορηθεί για χρήση καταναγκαστικής εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού της, παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, βλάβες στο περιβάλλον και κλοπή σχεδίων από ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

Πάντως, η εταιρεία έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό σε όλο τον κόσμο, ώστε τώρα είναι έτοιμη να ξεπεράσει τις ανταγωνίστριές της, H&M και Zara. 

Τα έσοδα της ιδιωτικής εταιρείας που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, αυξήθηκαν στα 24 δισ. δολάρια κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, τη στιγμή που όλη τη χρονιά πέρσι ήταν 23 δισ. δολάρια. 

Επιπλέον το έτος που μας πέρασε, κατέγραψε καθαρά κέρδη 800 εκατ. δολαρίων, και είχε βάλει στόχο να αυξήσει τα έσοδά της κατά 40% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, κάτι που όπως όλα δείχνουν, θα πετύχει. 

Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι ο κινεζικός κολοσσός ένδυσης και υπόδησης έχει ήδη ξεπεράσει τη σουηδική H&M. Η εταιρεία, επίσημα γνωστή ως H&M Hennes & Mauritz AB, ανακοίνωσε 16,4 δισ. σε έσοδα και 8,2 δισ. δολάρια σε μικτά κέρδη κατά την εννεάμηνη περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως 31 Αυγούστου 2023. Η Inditex, ο ισπανικός κολοσσός μόδας που κατέχει τη Zara, είχε έσοδα 18,3 δισ. το εξάμηνο από 1 Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου και μικτά κέρδη 10,6 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Shein: «Προσπερνάει» την H&M και «πολιορκεί» τη Zara

Shein: Επεκτείνει την εφοδιαστική αλυσίδα και εκτός Κίνας 

Συμφωνία της Shein με την Forever21 για την αγορά των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News