Business & Finance Τρίτη 21/11/2023, 15:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GΜ: Παραιτήθηκε ο CEO της μονάδας αυτόνομων οχημάτων μετά τα ατυχήματα 

GΜ: Παραιτήθηκε ο CEO της μονάδας αυτόνομων οχημάτων μετά τα ατυχήματα 

Την παραίτησή του υπέβαλε αργά το βράδυ της Κυριακής, ο επικεφαλής της μονάδας αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων Cruise, της General Motors, Kyle Vogt. 

Η αποχώρησή του έγινε την επόμενη ημέρα αφότου ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους της μονάδας για προβλήματα που οδήγησαν σε παρέμβαση από τις κρατικές και ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές μετά από μια σειρά ατυχημάτων.

Μόλις πριν από τρεις μήνες η εταιρεία είχε κερδίσει την έγκριση να λειτουργεί ταξί χωρίς οδηγό, όλο το εικοσιτετράωρο στο Σαν Φρανσίσκο και ανακοίνωσε σχέδια για επέκταση σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ. Πριν από ένα μήνα ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Honda για να φέρει το robotaxi στην Ιαπωνία, μεταδίδει το CNN. 

Όμως ατυχήματα και τραυματισμοί πεζών, από τα οχήματα χωρίς οδηγούς, ανάγκασαν την εταιρεία να σταματήσει την υπηρεσία robotaxi σε εθνικό επίπεδο στα τέλη Οκτωβρίου. Είχε προηγηθεί και ανάκληση από τις αρχές της Καλιφόρνια του δικαιώματος της εταιρείας, να λειτουργεί αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στην πολιτεία.

Παρά τα πολλά προβλήματα και τα μεγάλα έξοδα, η GM δήλωσε την Κυριακή ότι εμμένει στην Cruise και τις προσπάθειές της να αναπτύξει αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης. Εκτός από τα ζητήματα ασφάλειας στη Cruise, η μονάδα έχει κοστίσει στην εταιρεία 5,9 δισ. δολάρια προ τόκων και φόρων από την αρχή του 2020. Πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, η Ford και η Volkswagen σταμάτησαν τις δικές τους κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, καθώς στελέχη σε αυτές τις αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες αμφισβήτησαν εάν τα robotaxi θα ήταν οικονομικά βιώσιμα σύντομα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Επενδύσεις 13 δισ. δολ. σχεδιάζει η General Motors

Επιστροφή στο μέλλον: Ο άνθρωπος που ξαναέγραψε τον ορισμό του «dream car»

Πού είναι ο ανταγωνισμός της Tesla στα ηλεκτρικά οχήματα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News