Business & Finance Παρασκευή 17/11/2023, 22:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Expats: Προτιμούν πόλεις της Ισπανίας από το Λονδίνο και το Παρίσι

Expats: Προτιμούν πόλεις της Ισπανίας από το Λονδίνο και το Παρίσι

Το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Βερολίνο είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο για τον πολιτισμό, την ιστορία και την ομορφιά τους. Τώρα έχουν ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό: Οι εκπατρισμένοι λένε ότι υπάρχουν καλύτερα μέρη.

Οι τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις κέρδισαν μερικές από τις χαμηλότερες βαθμολογίες σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι από την InterNations, δίκτυο ομογενών με έδρα το Μόναχο με περίπου 5 εκατομμύρια μέλη. Το κόστος ζωής ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που επιβάρυνε τη βαθμολογία των πόλεων, η οποία έλαβε επίσης υπόψη την ποιότητα ζωής, την ευκολία εγκατάστασης και τις συνθήκες εργασίας.

Οι περισσότερο και λιγότερο ευνοϊκές πόλεις για τους μετανάστες

Source: InterNations Expat City Ranking 2023

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Λονδίνο. Η πόλη κατατάχθηκε στην 42η από τις 49 πόλεις που συμμμετείχαν στην έρευνα, καθώς οι ομογενείς διαπίστωσαν ότι τα εισοδήματά τους δεν ήταν αρκετά υψηλά για να τους επιτρέψουν μια άνετη ζωή. Για να διατηρήσουν το ίδιο βιοτικό επίπεδο με το 2020, οι κάτοικοι του Λονδίνου θα πρέπει να ξοδεύουν 25% περισσότερο την εβδομάδα, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Trust of London. Εν τω μεταξύ, οι μισθοί του Λονδίνου αυξήθηκαν μόνο κατά 5% σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού ερευνητικού κέντρου Institute for Fiscal Studies.

Άμπου Ντάμπι, Πόλη του Μεξικού, Κουάλα Λουμπούρ και Μπανγκόκ, από την άλλη, σημείωσαν πολύ καλά γκολ. Οι ομογενείς είπαν ότι ένιωθαν καλά αμειβόμενοι για τη δουλειά τους και χαρούμενοι με την κοινωνική τους ζωή σε αυτές τις πόλεις.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News