Business & Finance Δευτέρα 30/10/2023, 15:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γενεύη: Η Rolex αγόρασε το κτίριο που στεγάζει τη ναυαρχίδα της, η Omega

Γενεύη: Η Rolex αγόρασε το κτίριο που στεγάζει τη ναυαρχίδα της, η Omega

Μια θυγατρική της Rolex SA αγόρασε ένα κτίριο, το οποίο στεγάζει τη ναυαρχίδα της ανταγωνιστικής μάρκας Omega, στον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο της Γενεύης. Πρόκειται για την τελευταία μάχη μεταξύ κορυφαίων ελβετικών επωνυμιών ρολογιών για κορυφαία ακίνητα.

Η Marconi Investment SA πλήρωσε 120 εκατομμύρια φράγκα για το κτίριο στην Rue du Rhone, σύμφωνα με μια κατάθεση στο κτηματολόγιο της Γενεύης.

Οι ενοικιαστές του ακινήτου περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη μπουτίκ για την κορυφαία μάρκα Omega της Swatch Group AG στην ελβετική πόλη, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tribune de Geneve, η οποία ανέφερε την είδηση ​​νωρίτερα.

Η συμφωνία ακινήτων υπογραμμίζει τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των εμπορικών σημάτων τόσο για πελάτες όσο και για καταστήματα με τις καλύτερες τοποθεσίες.

Η Omega θα γράφει τώρα μια αρκετά μεγάλη επιταγή ενοικίου στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της κάθε μήνα και η Rolex θα έχει λόγο για τον τρόπο συντήρησης και λειτουργίας του κτιρίου. 

Η Rolex είναι η μεγαλύτερη ελβετική μάρκα με πωλήσεις 9,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley. Η Omega είναι η τρίτη μεγαλύτερη με πωλήσεις περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων φράγκων. Η Cartier της Richemont με έδρα τη Γενεύη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα ρολογιών.

Η Rolex, η οποία ελέγχεται από ένα ίδρυμα με το όνομα του ιδρυτή της Hans Wilsdorf, είναι πολύ σημαντικός ιδιοκτήτης ακινήτων στην πόλη της Γενεύης.
Ο Όμιλος Swatch είναι επίσης σημαντικός επενδυτής στα ακίνητα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης:

Τα χρέη, οι γόνοι και η κακή διαχείριση: Πώς αποδομείς μια επιχειρηματική αυτοκρατορία

Ο δισεκατομμυριούχος με το ρολόι των 10 δολαρίων – «Λέει την ίδια ώρα με ένα Rolex»

Πέφτουν οι τιμές των Rolex – «Αντέχουν» τα πιο φθηνά μοντέλα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News