Business & Finance Τρίτη 10/10/2023, 07:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπορεί μια τσάντα των 1.000 ευρώ να είναι πάμφθηνη; Τι είναι και πώς δουλεύει το #girlmath

Μπορεί μια τσάντα των 1.000 ευρώ να είναι πάμφθηνη; Τι είναι και πώς δουλεύει το  #girlmath

Όλα είναι θέμα οπτικής. Έτσι για παράδειγμα ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να κοστίζει 1000 ευρώ και να είναι πολύ ακριβό, αλλά το ίδιο ζευγάρι, στην ίδια τιμή, μπορεί να είναι, για το ακριβώς ίδιο άτομο πάμφθηνο. Πώς γίνεται αυτό;

Με τη χρήση των girl maths. Η τάση των «μαθηματικών για κορίτσια», έχει γίνει viral στα social media και ειδικά στο TikTok, όπου τα βίντεο με αυτό το hashtag έχουν προβληθεί συνολικά πάνω από 488 εκατομμύρια φορές, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Αλλά τι είναι ακριβώς τα μαθηματικά για κορίτσια;

Ας υποθέσουμε ότι μια επώνυμη τσάντα κοστίζει 1.000 ευρώ. Εκ πρώτης όψεως το ποσό είναι υπέρογκο. Αν όμως την χρησιμοποιεί κανείς κάθε μέρα για χρόνια, τότε το ποσό ανά χρήση είναι τόσο μικρό, που σχεδόν μηδενίζεται. 

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η δωρεάν αποστολή στις ηλεκτρονικές αγορές. Ας πούμε ότι κάποιος έχει στο καλάθι του ένα προϊόν των 38 ευρώ. Αν η δωρεάν αποστολή προϊόντων γίνεται από 40 ευρώ και πάνω και επιλέξει για να έχει δωρεάν αποστολή να αγοράσει κάτι με δύο, ή και παραπάνω ευρώ, τότε το δεύτερο προϊόν, το πήρε δωρεάν.

Αν επίσης κάποιος του στείλει χρήματα, επειδή του τα χρωστούσε, είναι σαν να κερδίζει χρήματα, ενώ αν κάτι είναι σε προσφορά και δεν το αγοράσει, τότε χάνει χρήματα, λένε τα girl maths.

Η Malaysia Michelle, μια 29χρονη δημιουργός περιεχομένου ομορφιάς, είπε: «Όταν άκουσα για πρώτη φορά την τάση ‘girl math’, σκέφτηκα πραγματικά μέσα μου: Ουάου, επιτέλους μια φράση που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να επικυρώσω τις αυταπάτες μου, ότι είμαι ένα κορίτσι που της αρέσει να περιποιείται τον εαυτό της όποτε και όπως μπορεί».

Ωστόσο, υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δεν συμφωνεί με την παραπάνω άποψη, καθώς θεωρούν ότι το trend διαιωνίζει σεξιστικά στερεότυπα, όπως αυτό του ότι οι γυναίκες είναι σπάταλες.

Τα girl math είναι μια από τις πολλές τάσεις του TikTok που αποδίδονται πρόσφατα στις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου του «hot girl walk» – μιας από τις πιο διάσημες τελετουργίες του ιστότοπου, κατά τις οποίες κάποιος κάνει καθημερινούς περιπάτους. Μετά ήρθε η «δουλειά για τεμπέλικα κορίτσια», η εύκολη εργασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Αργότερα εμφανίστηκε το «δείπνο για κορίτσια», ένα γεύμα που αποτελείται μόνο από διάφορα σνακ, που μπαίνουν στο ίδιο πιάτο μετά από μια κουραστική μέρα.

Η Maddy Mitchell, μια 25χρονη δημιουργός περιεχομένου που ζει έξω από τη Βοστώνη, τόνισε ότι «ειλικρινά, τα μαθηματικά για κορίτσια είναι πραγματικά αστεία και νομίζω ότι ο κόσμος τα κάνει χωρίς να σκέφτεται. Πιστεύω ότι πολύ συχνά, όταν μιλούν οι γυναίκες, οι άντρες δεν μπορούν να καταλάβουν αν είμαστε ειρωνικές ή αν λέμε κάτι σοβαρά».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

#LazyGirlJob: Η δουλειά του τεμπέλικου κοριτσιού είναι η νέα μόδα στην αγορά εργασίας

Τεμπελιά με άλλο όνομα; Η νέα τάση στα γραφεία είναι το «bare minimum Monday»

Οι πόλεις με την καλύτερη ισορροπία δουλειάς-προσωπικής ζωής – Γιατί οι ευρωπαϊκές είναι στην κορυφή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News