Business & Finance Τετάρτη 4/10/2023, 17:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tim Cook: Πούλησε μετοχές της Apple αξίας 41 εκατ. δολαρίων

Tim Cook: Πούλησε μετοχές της Apple αξίας 41 εκατ. δολαρίων

Μετοχές αξίας 41 εκατ. δολαρίων μετά φόρων ρευστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη πώληση μετοχών εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, παρότι η αξία τους έχει πέσει από το ιστορικό υψηλό του Ιουλίου. 

Έχοντας πλέον διοχετεύσει 511.000 μετοχές, εξακολουθεί να κατέχει περίπου 3,28 εκατομμύρια μετοχές στην εταιρεία. 

Σημειώνεται πως το 2023 οι αποδοχές του μειώθηκαν κατά περίπου 40% στα 49 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, στο πλαίσιο των αλλαγών, οι αποδοχές του σε μετοχές βάσει της απόδοσης της Apple θα αυξηθούν στο 75% φέτος από 50% πέρυσι.

Οι αντιπρόεδροι της εταιρείας Presidents Deirdre O’Brien και Katherine Adams επίσης πούλησαν μετοχές αξίας 11,3 εκατ. δολαρίων έκαστος.

Η τελευταία πώληση αντίστοιχου μεγέθους από τον Cook έγινε τον Αύγουστο του 2021, όταν πούλησε μετοχές αξίας τουλάχιστον 750 εκατ. δολαρίων, έχοντας συμπληρώσει μια δεκαετία ως διευθύνων σύμβουλος. Μετά φόρων έλαβε περίπου 355 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Apple άγγιξε ιστορικό υψηλό τον Ιούλιο και έκτοτε έχει υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 12% λόγω ρευστοποιήσεων συνολικά στον κλάδο της τεχνολογίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η Apple βρήκε γιατί υπερθερμαίνεται το iPhone – Πώς θα το λύσει

UBS: Τα 3 πράγματα που μάθαμε για την παγκόσμια οικονομία από το νέο iPhone

Apple: Δείτε πόσο έχει ανεβάσει τις τιμές από το πρώτο iPhone

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News