Business & Finance Τετάρτη 4/10/2023, 14:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινδονησία: Τέλος οι αγορές από το TikTok 

Ινδονησία: Τέλος οι αγορές από το TikTok 

Η TikTok Indonesia ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τις συναλλαγές στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους νέους τοπικούς κανονισμούς.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου το υπουργείο Εμπορίου της Ινδονησίας έθεσε προθεσμία μίας εβδομάδας ώστε το TikTok να γίνει αυτόνομη εφαρμογή, χωρίς καμία δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου ή αλλιώς θα διακινδύνευε να κλείσει.

«Προτεραιότητά μας είναι να παραμείνουμε σε συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική δήλωση.

Η κίνηση έρχεται μετά την πρόσφατη έκκληση του Προέδρου της χώρας, Joko Widodo για ρυθμίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος τόνισε ότι τέτοιες πλατφόρμες συνέβαλαν στη μείωση των πωλήσεων για τις εγχώριες επιχειρήσεις πλημμυρίζοντας την αγορά με ξένες εισαγωγές.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ινδονησίας απαγόρευσε τις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Facebook.

Ο νέος κανονισμός θα μπορούσε να προκαλέσει ένα σημαντικό πλήγμα στις φιλοδοξίες του TikTok για τη Νοτιοανατολική Ασία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Shou Zi Chew είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η εφαρμογή θα επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην περιοχή καθώς προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της παγκοσμίως, δεδομένου ότι η πίεση των ΗΠΑ κλιμακώνεται.

Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη αγορά του TikTok στη Νοτιοανατολική Ασία και η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως με 125 εκατομμύρια χρήστες μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Αμερικανοί γερουσιαστές εξετάζουν την πρόσληψη στελεχών της ByteDance από την TikTok

To Twitter στο στόχαστρο της Κομισιόν για τα fake news

To Facebook άλλαξε λογότυπο και κανείς δεν το κατάλαβε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News