Business & Finance Τετάρτη 27/09/2023, 17:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Βουτιά της μετοχής μετά από κατηγορίες βοήθειας Ρώσων να αποφύγουν τις κυρώσεις 

UBS: Βουτιά της μετοχής μετά από κατηγορίες βοήθειας Ρώσων να αποφύγουν τις κυρώσεις 

Υποχώρησε η μετοχή της UBS  την Τετάρτη μετά από αναφορά του Bloomberg ότι η ελβετική τράπεζα υπόκεινται σε διευρυνόμενη έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για ύποπτες αστοχίες συμμόρφωσης που επέτρεψαν σε Ρώσους πελάτες να αποφύγουν τις κυρώσεις.

Το ελβετικό χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι σταμάτησε προσωρινά τις συναλλαγές στη μετοχή, η οποία είχε υποχωρήσει έως και 8% πριν την αναστολή της. Οι συναλλαγές ξανάρχισαν αργότερα, με τη μετοχή να πέφτει περίπου 3,5% νωρίς το απόγευμα στη Ζυρίχη.

Επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, το Bloomberg ανέφερε ότι αυτό που ξεκίνησε ως γενική έρευνα σε πολλές τράπεζες μετατράπηκε σε έρευνα μεγάλης έκτασης με επίκεντρο την Credit Suisse, την οποία αγόρασε η UBS νωρίτερα αυτό το έτος σε μια συμφωνία έκτακτης ανάγκης διάσωσης.

Η μετοχή της UBS είχε κερδίσει 30% από τότε που ανακοινώθηκε η εξαγορά στις 19 Μαρτίου, μεταδίδει το CNN.

Αλλά τα νέα σχετικά με την έρευνα θα μπορούσαν να ανανεώσουν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την έκθεση της τράπεζας, στα νομικά προβλήματα και τις αποτυχίες συμμόρφωσης της Credit Suisse, που τελικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καταστροφή της εμπιστοσύνης των πελατών της δεύτερης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους δικηγόρους της UBS, η οποία απορρόφησε τον μικρότερο ανταγωνιστή της τον Ιούνιο, σχετικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή της Credit Suisse σε παραβιάσεις των κυρώσεων, σύμφωνα με το Bloomberg. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

UBS: Τα 3 πράγματα που μάθαμε για την παγκόσμια οικονομία από το νέο iPhone

UBS: Μόνο δύο αγορές ακινήτων είναι φούσκα – Διορθώθηκαν οι υπερβολές της πανδημίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News