Business & Finance Πέμπτη 21/09/2023, 13:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανακωχή» στην εμπορική αντιπαράθεση Ουκρανίας – Πολωνίας

«Ανακωχή» στην εμπορική αντιπαράθεση Ουκρανίας – Πολωνίας

Οι υπουργοί Γεωργίας της Ουκρανίας και της Πολωνίας συμφώνησαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνίαννα επεξεργαστούν μια λύση στη διμερή εμπορική διαμάχη, μια λύση που να είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Γεωργίας.

Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωση ότι οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους «στενούς και εποικοδομητικούς δεσμούς τους και συμφώνησαν να επεξεργαστούν μια επιλογή συνεργασίας σε θέματα εξαγωγών στο εγγύς μέλλον».

Η Πολωνία ανακοίνωσε περιορισμούς στις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών την περασμένη Παρασκευή, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην παρατείνει την απαγόρευση εισαγωγών στις πέντε γειτονικές χώρες της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ουκρανός υπουργός συμφώνησε με τον Σλοβάκο ομόλογό του να δημιουργήσουν ένα σύστημα αδειοδότησης για το εμπόριο σιτηρών το οποίο θα επιτρέψει την άρση της απαγόρευσης των εισαγωγών τεσσάρων ουκρανικών προϊόντων στη Σλοβακία μόλις δημιουργηθεί το σύστημα, δήλωσε το υπουργείο Γεωργίας της Σλοβακίας.

Η Ουκρανία συμφώνησε επίσης να αποσύρει καταγγελία για την απαγόρευση εισαγωγής που είχε καταθέσει κατά της Σλοβακίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), πρόσθεσε το σλοβακικό υπουργείο.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News