Business & Finance Παρασκευή 8/09/2023, 18:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To «comeback» του αμερικανικού δολαρίου: Σημειώνει το μεγαλύτερο σερί κερδών σχεδόν μίας 9ετίας 

To «comeback» του αμερικανικού δολαρίου: Σημειώνει το μεγαλύτερο σερί κερδών σχεδόν μίας 9ετίας 

Το αμερικανικό νόμισμα κατευθύνθηκε προς την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα των κερδών του έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων σήμερα, την καλύτερη πορεία του από τον χειμώνα 2014-2015. 

Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ότι έχει κερδίσει 5% από τα μέσα Ιουλίου.

Το ράλι έρχεται μετά από μήνες αστάθειας, που τροφοδοτήθηκαν από ανησυχίες ότι το δολάριο μπορεί σταματήσει να είναι παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Οι εικασίες για πιθανή αποδολαριοποίηση του παγκόσμιου εμπορίου αυξήθηκαν και πάλι τον περασμένο μήνα με τη συνεδρίαση των BRICS, όπου αποφασίστηκε να προσκληθούν στην ομάδα των πέντε, μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου, όπως η Σαουδική Αραβία.

«Οι φήμες για την πτώση του δολαρίου του ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι υπερβολικές», δήλωσε στο CNN ο James Athey, διευθυντής επενδύσεων στην Abrdn, μία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. 

Ο δείκτης του δολαρίου των ΗΠΑ, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, έχει ενισχυθεί από μια σειρά θετικών οικονομικών στοιχείων από τις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες – τροφοδοτώντας τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλό επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να ενισχύουν την αξία του νομίσματος μιας χώρας προσελκύοντας περισσότερο ξένο κεφάλαιο, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν να έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις.

Παράλληλα, «σύννεφα καταιγίδας» έχουν συγκεντρωθεί πάνω από τις οικονομίες της Κίνας και της Ευρώπης.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Δολάριο: Στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί πολλών ετών

ΗΠΑ: Σε χαμηλό εξαμήνου οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Ευρώπη: Πιο «βρώμικη» η μάχη με τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News