Business & Finance Κυριακή 3/09/2023, 14:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Σχέδιο για απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης

Γαλλία: Σχέδιο για απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης, καθώς οι αρχές της χώρας προσπαθούν να εμποδίσουν τους νεότερους να αρχίσουν το κάπνισμα.

Ενώ η Μπορν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων φόρων στα τσιγάρα το 2024, είπε ότι η κυβέρνησή της σχεδίαζε να καταπολεμήσει το κάπνισμα, μια συνήθεια που όπως είπε επανέρχεται σε άνοδο στη Γαλλία, οδηγώντας στο θάνατο 75.000 ανθρώπων κάθε χρόνο.

«Σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα νέο εθνικό σχέδιο κατά του καπνίσματος, το οποίο θα απαγορεύει συγκεκριμένα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης, που δημιουργούν κακές συνήθειες στους νέους», είπε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο RTL που μεταδόθηκε την Κυριακή.

Και άλλες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν τα προϊόντα ατμίσματος. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, η οποία ρυθμίζει τον καπνό και τα προϊόντα ατμίσματος, έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει δράση για να καταπολεμήσει την άνοδο των αρωματικών, μιας χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων.

«Μπορεί να πει κάποιος ότι αυτό δεν είναι νικοτίνη, αλλά είναι ένα αντανακλαστικό που συνηθίζουν οι νέοι», είπε η Γαλλίδα πρωθυπουργός. «Έτσι αρχίζουν να καπνίζουν, οπότε νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News