Business & Finance Παρασκευή 28/07/2023, 17:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Δάνειο έως και 10,8 δισ. δολάρια φέτος στην Αργεντινή

ΔΝΤ: Δάνειο έως και 10,8 δισ. δολάρια φέτος στην Αργεντινή

To «μαύρο πρόβατο» της παγκόσμιας οικονομίας φαίνεται να είναι η Αργεντινή, αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα της δώσει δάνεια έως και 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το υπόλοιπο του έτους ως μέρος των αναθεωρήσεων για την αναχρηματοδότηση ενός προγράμματος ρεκόρ ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι πληρωμές θα γίνουν τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο, με την πλειοψηφία της χρηματοδότησης να προέρχεται μετά τις προκριματικές εκλογές της 13ης Αυγούστου, ανέφεραν οι πηγές στο Bloomberg. Το ακριβές ποσό των εκταμιεύσεων δεν έχει ακόμη οριστεί, με το εύρος να είναι μεταξύ 9,4 δισεκατομμυρίων και 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσαν, ζητώντας να παραμείνουν ανώνυμες.

Μια ανακοίνωση του ΔΝΤ που μπορεί να γίνει και σήμερα (28/7), για την επερχόμενη συμφωνία με την Αργεντινή, θα αναφέρει ποσό εκταμίευσης τον Αύγουστο 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν θα κάνει αναφορά για το κονδύλι του Νοεμβρίου. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δόση του Νοεμβρίου θα συνδεθεί με μια ξεχωριστή αναθεώρηση προγράμματος που θα μετακινηθεί από τον Δεκέμβριο στον Νοέμβριο. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Έξι σημάδια ότι η οικονομία της Αργεντινής εισέρχεται σε ύφεση

Αργεντινή: Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία λιθίου σημειώνει ρεκόρ εξαγωγών

ΔΝΤ: Βλέπει αύξηση των τιμών σιτηρών έως και 15%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News