Business & Finance Τετάρτη 19/07/2023, 14:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Christopher Nolan δεν έχει smartphone – Μήπως πρέπει να κάνετε το ίδιο;

Ο Christopher Nolan δεν έχει smartphone – Μήπως πρέπει να κάνετε το ίδιο;

Είναι γνωστό ότι ο σκηνοθέτης του Tenet και του Oppenheimer, Christopher Nolan, προσπαθεί να αποφεύγει τη χρήση ειδικών εφέ που παράγονται από υπολογιστή στις ταινίες του, προτιμώντας να καταγράφει όλη τη δράση μέσα από την κάμερα.

Την ίδια στάση τηρεί και στην προσωπική του ζωή, όπου αποφεύγει όσο μπορεί την τεχνολογία. Μάλιστα, ανήκει στο σπάνιο είδος των ανθρώπων -στον δυτικό κόσμο τουλάχιστον- που δεν χρησιμοποιούν smartphone.

«Τα παιδιά μου πιθανότατα θα έλεγαν ότι είμαι ένας κανονικός Λουδίτης» είπε μιλώντας Hollywood Reporter για αυτή του την απέχθεια στην τεχνολογία.

Στην καθημερινότητά του χρησιμοποιεί ένα κινητό τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας (flip) αντί για smartphone, καθώς όπως λέει, με αυτό τον τρόπο μπορεί να παραμένει καλύτερα συγκεντρωμένος.

«Έχει να κάνει με το επίπεδο της απόσπασης της προσοχής», είπε ο Nolan, σύμφωνα με το CNBC. «Αν παράγω το δικό μου υλικό μου και γράφω τα δικά μου σενάρια, το να είμαι στο smartphone όλη μέρα δεν θα ήταν πολύ χρήσιμο για μένα».

Το 2020 είχε αποκαλύψει σε μία συνέντευξή του ότι η προσοχή του αποσπάται εύκολα.  «Πραγματικά  δεν θέλω να έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο κάθε φορά που βαριέμαι», είχε πει τότε. «Κάνω τις καλύτερές μου σκέψεις σε αυτές τις ενδιάμεσες στιγμές που οι άνθρωποι σήμερα γεμίζουν μπαίνοντας online, οπότε με ωφελεί».

Ο 52χρονος σκηνοθέτης γράφει τα σενάρια του σε υπολογιστή ο οποίος δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Επίσης, προτιμά να παραδίδει χέρι με χέρι τα σενάριά του στους ηθοποιούς, παρά να τα στέλνει με email.

Συνήθειες σαν και αυτή του έχουν δώσει τη φήμη ενός ανθρώπου που εργάζεται κάτω από μυστικότητα. Όμως, ο ίδιος ο Nolan απορρίπτει τον χαρακτηρισμό. «Δεν είναι μυστικότητα, είναι ιδιωτικότητα», λέει. «Είναι το να μπορείς να δοκιμάζεις πράγματα, να κάνεις λάθη, να είσαι όσο το δυνατόν πιο περιπετειώδης. Και το να μπορείς να καθίσεις με κάποιον που μόλις διάβασε αυτά που έχεις γράψει και να πάρεις την άποψή του, να δεις πώς συνδέεται με αυτά με έναν πολύ ανθρώπινο τρόπο, πρόσωπο με πρόσωπο».

Από την πρώτου του επιτυχία, το «Memento» του 2000, ο Nolan έχει γράψει κάθε ταινία του, εκτός από το «Insomnia» του 2002. Η τελευταία του ταινία, το πολυαναμενόμενο «Oppenheimer», θα βγει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Να τσεκάρει κανείς τα email στις διακοπές; Ή να μην τα τσεκάρει; Ιδού το ερώτημα

Πώς να κάνετε πραγματικές διακοπές – 3 κινήσεις για να αποσυνδεθείτε πλήρως από τη δουλειά

Ποια μουσική βοηθά στη συγκέντρωση όταν δουλεύουμε; Όχι αυτή που νομίζουν όλοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News