Business & Finance Παρασκευή 7/07/2023, 13:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακόρεστοι οι πλούσιοι στο Ντουμπάι- Συνεχίζει η έκρηξη της αγοράς πολυτελών ακινήτων

Ακόρεστοι οι πλούσιοι στο Ντουμπάι- Συνεχίζει η έκρηξη της αγοράς πολυτελών ακινήτων

Τι και αν βρίσκεται στη μέση της ερήμου και έχει απίστευτη ζέστη, το Ντουμπάι έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος προορισμός για όσους εύπορους επιθυμούν να επεκτείνουν την ακίνητη περιουσία τους, με μία ακόμη πολυτελή έπαυλη. Άλλωστε υπάρχει η δυνατότητα να έχουν συνεχώς ανοιχτό τον κλιματισμό, οπότε όλοι τους οι προβληματισμοί, εξαϋλώνονται.

Αναλυτικότερα, η αγορά των πολυτελών κατοικιών του Ντουμπάι συνέχισε το καυτό σερί της, με 176 σπίτια αξίας τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων που άλλαξαν χέρια το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ακινήτων Knight Frank.

«Η αγορά πολυτελών κατοικιών του Ντουμπάι συνεχίζει να προσελκύει την προσοχή των πλουσίων του κόσμου, με τα άτομα υψηλής καθαρής αξίας να παραμένουν απολύτως επικεντρωμένα στην απόκτηση δεύτερων κατοικιών στο εμιράτο», δήλωσε ο Faisal Durrani, επικεφαλής της έρευνας στη Μέση Ανατολή της Knight Frank.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πόλη αναδείχθηκε ως η πιο πολυσύχναστη αγορά στον κόσμο για ακίνητα αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη. Η ζήτηση παρέμεινε ανθεκτική στον κλάδο, με συναλλαγές αξίας 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο.

Με τις μέσες τιμές να κυμαίνονται γύρω στα 6.900 ντιρχάμ (1.879 δολάρια) ανά τετραγωνικό πόδι, η προσφορά πολυτελείας του εμιράτου εξακολουθεί να είναι «σχετικά προσιτή», είπε η Knight Frank.

Η έκρηξη των πολυτελών ακινήτων του Ντουμπάι οφείλεται εν μέρει στον επιδέξιο χειρισμό του εμιράτου στην πανδημία, ακολουθούμενη από μια σειρά κυβερνητικών μέτρων για την προσέλκυση περισσότερων μακροπρόθεσμων ομογενών και τον πόλεμο στην Ουκρανία που οδήγησε σε εισροή Ρώσων.

Επιπλέον, οι διεθνείς αγοραστές από την Κίνα «αναδεικνύονται γρήγορα ξανά ως βασικοί παίκτες στο οικιστικό τοπίο της πόλης», είπε η Knight Frank.

Περίπου το ένα τρίτο όλων των πολυτελών κατοικιών που πωλούνται βρίσκονται στο Palm Jumeirah, την τεχνητή περιοχή σε σχήμα φοίνικα στα ανοικτά των ακτών του Ντουμπάι. Άλλες περιοχές μακριά από την ακτή θα μπορούσαν σύντομα να αποκτήσουν πρωταρχική θέση, σύμφωνα με την Knight Frank.

«Η βελτίωση της εσωτερικής υποδομής θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να τονωθεί η ανάπτυξη μακριά από την ακτή, ιδιαίτερα δεδομένης της αυξανόμενης σημασίας των χώρων πρασίνου ή των πάρκων για άτομα υψηλής καθαρής αξίας που προσβλέπουν σε αγορές κατοικιών στο Ντουμπάι», είπε ο Durrani.

Να σημειωθεί πως το ακριβότερο σπίτι προς πώληση στο εμιράτο, έχει ως τιμή εκκίνησης τα 204 εκατ. δολάρια και το παρατσούκλι του είναι το Μαρμάρινο Παλάτι, γεγονός που αποτυπώνει με ακρίβεια την πολυτέλεια που διαθέτει το Ντουμπάι, και στην αγορά ακινήτων, αλλά και γενικότερα. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μέσα στο «Μαρμάρινο Παλάτι»  του Ντουμπάι – Το σπίτι που πωλείται για 204 εκατ. δολάρια

Στο Ντουμπάι η άμμος κοστίζει… χρυσάφι 

Πολυτέλεια εκτός ορίων στο Ντουμπάι: Το σπίτι των 95 εκατ. δολαρίων με τη διώροφη πισίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News