Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 13:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων και τον Σεπτέμβριο

Τι θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου παραμένει αβέβαιο και θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν μέχρι τότε, δήλωσε ο Luis de Guindos

Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων και τον Σεπτέμβριο

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos, δήλωσε ότι παρότι μια ακόμη αύξηση επιτοκίων τον επιτοκίων είναι σίγουρη, το τι θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου παραμένει αβέβαιο και θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν μέχρι τότε.

Ο Guindos δήλωσε στο Bloomberg ότι οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να αποδειχθούν πιο επίμονες από ό,τι αναμένεται επί του παρόντος, καθώς η ισχυρή καλοκαιρινή τουριστική περίοδος ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους των υπηρεσιών. 

«Θεωρώ ότι η αύξηση του Ιουλίου είναι τετελεσμένο γεγονός», δήλωσε ο Guindos στη Σίντρα της Πορτογαλίας, όπου η ΕΚΤ πραγματοποιεί την ετήσια συνάντησή της. «Τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο, νομίζω ότι είναι ανοιχτό».

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, επισήμανε ότι η υποχώρηση που κατεγράφη στις επιδόσεις της Ευρώπης είναι πιθανό να συνεχιστεί και το δεύτερο εξάμηνο του 2023. «Θεωρώ ότι κάποιοι από αυτούς τους πτωτικούς κινδύνους έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και καθίστανται πολύ πιο ορατοί» ανέφερε και πρόσθεσε: «Τα στοιχεία που λαμβάνουμε για την ανάπτυξη δεν είναι πολύ καλά» συμπλήρωσε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News