Business & Finance Πέμπτη 22/06/2023, 20:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Warren Buffett: Δωρεά 4,6 δισ. δολαρίων σε μετοχές της Berkshire για φιλανθρωπίες 

Warren Buffett: Δωρεά 4,6 δισ. δολαρίων σε μετοχές της Berkshire για φιλανθρωπίες 

Ο Warren Buffett δώρισε περίπου 4,6 δισ. δολάρια μετοχών της Berkshire Hathaway Inc. σε πέντε φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, ως μέρος της ετήσιας δέσμευσης που έκανε ο δισεκατομμυριούχος πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Τα 13,7 εκατ. μετοχές της Κατηγορίας Β δόθηκαν ως δωρεά σε πέντε φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας που πήρε το όνομά της από την αείμνηστη σύζυγό του και αρκετών που διευθύνονται από τα παιδιά του, σύμφωνα με δήλωση. Το μερίδιο του Buffett στην Berkshire αποτελείται πλέον από 218.287 μετοχές Κατηγορίας Α και 344 μετοχές Κατηγορίας Β, μεταδίδει το Bloomberg.

«Τα πέντε ιδρύματα έχουν λάβει μετοχές κατηγορίας Β της Berkshire που έχουν αξία περίπου 50 δισ. δολαρίων, σημαντικά μεγαλύτερη από ολόκληρη την καθαρή μου αξία το 2006», είπε ο Buffett, αναφερόμενος στο έτος που προχώρησε για πρώτη φορά στη δέσμευση. 

Ο 92χρονος Buffett έχτισε μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο από την εταιρεία του με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα. Απέδωσε τον πλούτο του σε «ένα πολύ μακρύ δρόμο και τις απλές και γενικά ορθές αποφάσεις» μεταξύ άλλων και είπε ότι η διαθήκη του προβλέπει ότι περισσότερο από το 99% της περιουσίας του θα χρησιμοποιηθεί για φιλανθρωπία. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News