Business & Finance Πέμπτη 1/06/2023, 18:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκθεση: Η αγορά της ΑΙ θα φτάσει τα 1,3 τρισ. δολάρια έως το 2032

Εκθεση: Η αγορά της ΑΙ θα φτάσει τα 1,3 τρισ. δολάρια έως το 2032

Η κυκλοφορία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο τον καταναλωτή, όπως το ChatGPT της OpenAI Inc. και το Bard της Google, θα τροφοδοτήσει μια δεκαετία άνθησης, με την αγορά γενετικής τεχνητής νοημοσύνης να φτάνει τα 1,3 τρισ. δολάρια το 2032 από 40 δισ. δολάρια πέρυσι.

Ο σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου τα επόμενα δέκα χρόνια θα μπορούσε να επεκταθεί κατά 42%, οδηγούμενος πρώτα από καινοτομίες στην εκπαίδευση και στη συνέχεια συσκευές εξαγωγής συμπερασμάτων για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, διαφημίσεις και άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση των αναλυτών του Bloomberg Intelligence με επικεφαλής τον Mandeep Singh.

«Ο κόσμος είναι έτοιμος να δει μια έκρηξη ανάπτυξης στον τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης τα επόμενα δέκα χρόνια που υπόσχεται να αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο λειτουργίας του τεχνολογικού τομέα», δήλωσε ο Singh. «Η τεχνολογία πρόκειται να γίνει όλο και πιο ουσιαστικό μέρος των δαπανών πληροφορικής, των δαπανών για διαφημίσεις και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο καθώς αναπτύσσεται,» πρόσθεσε.

Η ζήτηση για γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει επιταχυνθεί από την κυκλοφορία του ChatGPT στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς η τεχνολογία αναμένεται να διαταράξει τα πάντα, από την εξυπηρέτηση πελατών έως τις τραπεζικές συναλλαγές. Χρησιμοποιεί μεγάλα δείγματα δεδομένων, που συλλέγονται συχνά από το διαδίκτυο, επιτρέποντάς του να δημιουργεί ρεαλιστικές εικόνες και απαντήσεις σε ερωτήματα που φαίνεται να προέρχονται από πραγματικό άτομο.

Το τμήμα cloud της Amazon.com Inc., η μητρική της Google, Alphabet Inc., η Nvidia Corp. και η Microsoft Corp., η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, είναι πιθανό να είναι από τους μεγαλύτερους νικητές από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την έκθεση.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News