Business & Finance Τετάρτη 31/05/2023, 17:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Μαζική απεργία των εργαζομένων λόγω «έλλειψης εμπιστοσύνης» στην ηγεσία

Amazon: Μαζική απεργία των εργαζομένων λόγω «έλλειψης εμπιστοσύνης» στην ηγεσία

Οι εργαζόμενοι της Amazon σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από τη δουλειά σήμερα (31/5) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη εντολή της εταιρείας για επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο, τις απολύσεις και το ιστορικό της, αναφορικά με το περιβάλλον.

Περίπου 1.900 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο αναμένεται να αποχωρήσουν στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος (3 το μεσημέρι τοπική ώρα), με περίπου 900 από αυτούς να συγκεντρώνονται έξω από το Spheres, τους τεράστιους γυάλινους θόλους όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Amazon στο Σιάτλ, σύμφωνα με ομάδες εργαζομένων πίσω από την προσπάθεια. Σύμφωνα με το CNBC, η απεργία οργανώνεται εν μέρει από την Amazon Employees for Climate Justice, μια εργατική οργάνωση που έχει επανειλημμένα πιέσει τον ηλεκτρονικό λιανοπωλητή σχετικά με τη στάση του για το κλίμα.

Η ομάδα είπε ότι οι εργαζόμενοι αποχωρούν για να τονίσουν την «έλλειψη εμπιστοσύνης στη λήψη αποφάσεων από την ηγεσία της εταιρείας». Η Amazon ξεκίνησε πρόσφατα τις μεγαλύτερες απολύσεις στην 29χρονη ιστορία της, περικόπτοντας 27.000 θέσεις στα τμήματα υπολογιστών cloud, διαφήμισης και λιανικής, μεταξύ πολλών άλλων, από το περασμένο φθινόπωρο. Την 1η Μαΐου, η εταιρεία διέταξε τους υπαλλήλους να αρχίσουν να εργάζονται από το γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, βάζοντας σε μεγάλο βαθμό ένα τέλος στις ρυθμίσεις εξ αποστάσεως εργασίας, τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχαν εγκατασταθεί σε τελείως διαφορετικές πόλεις και χώρες.

Οι εργαζόμενοι είχαν προτρέψει την ηγεσία της Amazon να εγκαταλείψει την εντολή επιστροφής στο γραφείο και συνέταξαν μια αναφορά, απευθυνόμενη στον διευθύνοντα σύμβουλο Andy Jassy και την ομάδα S. Οι υπάλληλοι είπαν ότι η πολιτική «αντίβαίνει» με τις θέσεις της Amazon σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ένταξη, την προσιτή στέγαση, τη βιωσιμότητα και την εστίαση στο να είναι ο «Καλύτερος Εργοδότης της Γης».

Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα αφήσει στα μεμονωμένα στελέχη να αποφασίσουν ποιες ρυθμίσεις εργασίας λειτουργούσαν καλύτερα για τις ομάδες τους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Amazon: Δίνει την επιλογή στους γονείς να μην δουλεύουν όταν τα σχολεία είναι κλειστά 

Γιατί οι υπηρεσίες streaming αφαιρούν ταινίες και σειρές

O νέος τεχνολογικός γίγαντας: Ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία που σπάει όλα τα ρεκόρ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News