Business & Finance Πέμπτη 18/05/2023, 09:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέθανε ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας – Οι άγνωστες business του

Πέθανε ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας  – Οι άγνωστες business του

Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, ο Srichand Hinduja, ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας. Ήταν γεννημένος στην Ινδία και πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου που φέρει το όνομά του, με συμφέροντα στον τραπεζικό τομέα, τα χημικά, το λογισμικό και τα εμπορικά οχήματα.

Ο Hinduja, γνωστός με τα αρχικά του SP, έπασχε από άνοια και η οικογένειά του είπε ότι «έφυγε ειρηνικά σήμερα το πρωί».

Ο Hinduja και ο μικρότερος αδερφός του Gopichand, 83 ετών, βρέθηκαν στην κορυφή της rich list των Sunday Times το 2022 για τέταρτη φορά, με περιουσία ύψους αξίας 28,5 δισ. λιρών (36 δισ. δολαρίων) που περιλαμβάνει ακίνητα αξίας εκατομμυρίων στο κεντρικό Λονδίνο.

Πέθανε ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας  – Οι άγνωστες business του-1
φωτ.: Reuters/Toby Melville

Ο όμιλος Hinduja, ο οποίος απασχολεί 200.000 άτομα σε περισσότερες από 30 χώρες, ιδρύθηκε το 1914 από τον Parmanand Deepchand Hinduja, ο οποίος εμπορευόταν χαλιά και αποξηραμένα φρούτα από το Ιράν, πριν οι γιοι του Srichand και Gopichand μεταφέρουν τη βάση τους στη Βρετανία τη δεκαετία του 1970.

Ωστόσο, τα αδέρφια είχαν συγκρουστεί για το μέλλον της επιχειρηματικής τους αυτοκρατορίας και ο Gopichand είχε αμφισβητήσει τη νομιμότητα του πληρεξούσιου που χορηγήθηκε στις κόρες του Srichand.

Οι κόρες του Gopichand και του Srichand είχαν καταλήξει σε μία εκεχειρία, αλλά ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Srichand είπε σε δικαστήριο του Λονδίνου τον περασμένο μήνα ότι αυτή η συμφωνία ήταν σε κίνδυνο.

 «Μεταξύ άλλων, ο SP θα μείνει στη μνήμη για τη μεγάλη συνεισφορά του στο να φέρει την Ινδία και τον πολιτισμό της στην παγκόσμια σκηνή μέσω της δουλειάς του και των φιλανθρωπικών προσπαθειών του», δήλωσαν οι κόρες του Hinduja, σύμφωνα με το CNN.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Οι πλουσιότεροι Έλληνες του Λονδίνου: Ο πόλεμος έφερε τα πάνω-κάτω στο κλαμπ των billionaires

Ματωμένα δισεκατομμύρια: Η οικογένεια που πλούτισε από το αίμα

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κάποιος πλούσιος; Στοιχεία ανά χώρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News