Business & Finance Τρίτη 16/05/2023, 15:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin χαρίζει 600 εκατ. δολάρια σε μετοχές

Ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin χαρίζει 600 εκατ. δολάρια σε μετοχές

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, χάρισε μετοχές της Alphabet Inc. αξίας περίπου 600 εκατ. δολαρίων την Πέμπτη (11/5), κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, που ο πλούτος του αυξήθηκε στο μεγαλύτερο βαθμό των τελευταίων δύο ετών. 

Η χορηγία, που αποκαλύφθηκε σε μια κατάθεση τη Δευτέρα, δεν διευκρινίζει ποιος έλαβε τις 5,2 εκατ. μετοχές, οι οποίες χωρίστηκαν ομοιόμορφα μεταξύ μετοχών Κατηγορίας Α που μετατράπηκαν πρόσφατα και μετοχών Κατηγορίας Γ. Θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς ή να δοθούν σε άλλες επενδύσεις ή καταπιστεύματα.

Ο Brin και ο συνιδρυτής Larry Page είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 18 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, το μεγαλύτερο κέρδος τους από τον Φεβρουάριο του 2021, μετά τη φρενίτιδα των επενδυτών γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη που ενίσχυσε τις μετοχές της Alphabet. Την ημέρα πριν από το δώρο του, η εταιρεία με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια ανακοίνωσε μια μηχανή αναζήτησης που θα συνομιλεί περισσότερο με τους χρήστες και είπε ότι έκανε ευρύτερα διαθέσιμο το chatbot που λειτουργεί με AI.

Η καθαρή περιουσία του Brin είναι τώρα 100,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Η περιουσία του, η ένατη υψηλότερη στον κόσμο, αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από έναν συνδυασμό μετοχών Κατηγορίας Β και Κατηγορίας Γ της Alphabet. Να σημειωθεί ότι έχει πουλήσει μετοχές αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων από την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας το 2004, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η εν λόγω χορηγία ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση του Brin στα τέλη του περασμένου έτους, όταν μεταβίβασε περίπου 1 εκατ. μετοχές. Χρησιμοποίησε επίσης μέρος των μετοχών του στην Alphabet για να δημιουργήσει έναν νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό με την ονομασία Catalyst4 που επικεντρώνεται στην υγεία και την κλιματική αλλαγή, αν και οι καταθέσεις δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής του μέχρι στιγμής προέρχεται από τις μετοχές της Tesla Inc. που πωλήθηκαν κοντά στο αποκορύφωμά τους στα τέλη του 2021.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Wall Street επικροτεί τα σχέδια της Google για την ΑΙ – Σε υψηλά 9μήνου η μετοχή της Alphabet

Τα 226 εκατ. δολ. έφθασαν το 2022 οι απολαβές του CEO της Google

ΗΠΑ: Αγωγή κατά της Google για διαφημιστικό μονοπώλιο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News