Business & Finance Παρασκευή 12/05/2023, 19:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η AI κάνει τους ιδρυτές της Google πλουσιότερους κατά 17 δισ. δολάρια

Η AI κάνει τους ιδρυτές της Google πλουσιότερους κατά 17 δισ. δολάρια

Οι ιδρυτές της Google καρπώνονται τα οφέλη της φρενίτιδας της τεχνητής νοημοσύνης, προσθέτοντας περισσότερα από 17 δισ. δολάρια συνολικά, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε μια ανανεωμένη μηχανή αναζήτησης.

Αναλυτικότερα, η καθαρή περιουσία του Larry Page, αυξήθηκε κατά 8,7 δισ. δολάρια αυτή την εβδομάδα στα 106,2 δισ. δολάρια, ενώ του Sergey Brin κατά 8,3 δισ. δολάρια στα 101,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Αυτό τους βάζει σε καλό δρόμο για να έχουν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος τους, από τον Φεβρουάριο του 2021.

Η Google θα αρχίσει να πειραματίζεται με μια μηχανή αναζήτησης που θα συνομιλεί με τον χρήστη και έχει κάνει ευρύτερα διαθέσιμο το chatbot που λειτουργεί με AI, δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια. Αυτό βοηθά την εταιρεία να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της, σε έναν ολοένα και πιο ανταγωνιστικό τομέα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι Page και Brin, οι οποίοι βοηθούν στην ώθηση της τεχνητής νοημοσύνης και πλέον συμμετέχουν περισσότερο στην εταιρεία από ό,τι εδώ και χρόνια, είναι από τους μεγαλύτερους κερδισμένους του 2023, αφού πρόσθεσαν περισσότερα από 22 δισ. δολάρια στον πλούτο τους. Ως αποτέλεσμα, κατατάσσονται ως ο όγδοος και ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αντίστοιχα.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, είναι άλλος ένας επωφελούμενος της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης. Έχει επενδύσει σε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα αυτό και έχει απορρίψει δημόσιες εκκλήσεις για επιβράδυνση της ταχύτητας της έρευνας, επικαλούμενος ανησυχίες για τις τεχνολογικές εξελίξεις της Κίνας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Η Wall Street επικροτεί τα σχέδια της Google για την ΑΙ – Σε υψηλά 9μήνου η μετοχή της Alphabet

Microsoft: «Παγώνει» τους μισθούς για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές προκλήσεις

Google: Μπαίνει στην αγορά αναδιπλούμενων συσκευών με κινητό 1.799 δολαρίων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News