Business & Finance Τετάρτη 10/05/2023, 22:32
ΒUSINESS & FINANCE

Google: Μπαίνει στην αγορά αναδιπλούμενων συσκευών με κινητό 1.799 δολαρίων

Google: Μπαίνει στην αγορά αναδιπλούμενων συσκευών με κινητό 1.799 δολαρίων

Η Google της Alphabet παρουσίασε ένα αναδιπλούμενο smartphone κόστους 1.799 δολαρίων, ένα νέο τηλέφωνο Pixel και ένα tablet για το σπίτι, στην τελευταία της προσπάθεια να πυροδοτήσει να προωθήσει τις πωλήσεις της σε μία αγορά κορεσμένη από τις Apple και Samsung Electronics.

Το Pixel Fold, που κυκλοφόρησε στο σημερινό συνέδριο Google I/O, σηματοδοτεί την πρώτη είσοδο της Google στην αυξανόμενη κατηγορία αναδιπλούμενων συσκευών και διαθέτει κύρια οθόνη 7,6 ιντσών και εξωτερικό πάνελ 5,8 ιντσών. Η Google το διαφημίζει ως το πιο λεπτό αναδιπλούμενο έξυπνο κινητό στις αγορές όπου θα πωλείται, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο της tablet με την επωνυμία Pixel και ένα Pixel 7a στην τιμή των 499 δολαρίων. Οι τρεις συσκευές χρησιμοποιούν ένα εσωτερικό τσιπ γνωστό ως Tensor G2.

Η μετάβαση στην κατηγορία των πιο ακριβών αναδιπλούμενων συσκευών σηματοδοτεί μια αλλαγή στρατηγικής για την Google, η οποία μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί στη μείωση του κόστους των ανταγωνιστικών συσκευών. Το Pixel Fold είναι η πιο ακριβή συσκευή της Google μέχρι σήμερα, που ευθυγραμμίζεται στην τιμή του πιο πρόσφατου Galaxy Z Fold 4 της Samsung και περιλαμβάνει υψηλές προδιαγραφές, όπως αποθηκευτικό χώρο 512 gigabyte. Η Samsung παραμένει ο ηγέτης στις πωλήσεις αναδιπλούμενων συσκευών – με το 79% της αγοράς πέρυσι, σύμφωνα με την IDC – έχοντας εισέλθει στη συγκεκριμένη κατηγορία πριν από τέσσερα χρόνια με το Galaxy Fold.

Οι αναδιπλούμενες συσκευές εκπροσωπούν μόλις το 1% των πωλήσεων smartphone. Η IDC εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα υπερτριπλασιαστούν από το 2022, σε περίπου 50 εκατομμύρια μονάδες ετησίως, έως το 2027. Αυτό θα εξακολουθούσε να είναι κάτω από το 4% της αγοράς, αλλά θα αντιστοιχούσε σε ένα κομμάτι 42 δισ. δολαρίων επειδή έχουν υψηλότερες τιμές.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News