Business & Finance Τετάρτη 17/05/2023, 09:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος τα ψέματα για την Elizabeth Holmes – Πηγαίνει στη φυλακή

Τέλος τα ψέματα για την Elizabeth Holmes – Πηγαίνει στη φυλακή

Η Elizabeth Holmes, που βρέθηκε πίσω από την απάτη της Theranos, πρέπει πλέον να παρουσιαστεί στη φυλακή για να ξεκινήσει την ποινή των 11 και  1/4 ετών που της επιβλήθηκε, αφότου και το τελευταίο της αίτημα να παραμείνει ελεύθερη με εγγύηση απορρίφθηκε.

Η καταδικασμένη για απάτη ιδρύτρια της χρεοκοπημένης πια startup που ισχυριζόταν –ψευδώς- ότι μπορούσε να κάνει μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις με μία σταγόνα αίματος, κατάφερε να καθυστερήσει ελαφρώς την φυλάκισή της, όσο το εφετείο εξέταζε την αίτησή της. Μπορεί ακόμα να επιδιώξει την έφεση της ποινής της, όμως θα πρέπει να το κάνει μέσα από τη φυλακή.

Αλλωστε, και το παρόμοιο αίτημα του πρώην προέδρου της Theranos, Ramesh (Sunny) Balwani, είχε απορριφθεί. Ο πρώην σύντροφος της Holmes παρουσιάστηκε στη φυλακή τον περασμένο μήνα για να ξεκινήσει την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί για την απάτη.

Με μία άλλη απόφαση, δικαστήριο διέταξε την Holmes και τον Balwani να πληρώσουν 452.047.268 δολάρια για την αποκατάσταση των θυμάτων, λέγοντας ότι είναι από κοινού υπεύθυνοι για το ποσό.

Ο δικαστής αποφάσισε ότι ο Rupert Murdoch, που είχε επενδύσει στη Theranos, πρέπει να πάρει 125 εκατ. δολάρια, ενώ μικρότερα ποσά επιδικάστηκαν για άλλα 13 θύματα. Όμως, τόσο η Holmes όσο και ο Balwani έχουν δηλώσει σε δικαστικές καταθέσεις ότι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τα ποσά αυτά.

Τον τελευταίο καιρό, η Holmes κάνει μία προσπάθεια να αλλάξει τη δημόσια εικόνα της, από εκείνη της φιλόδοξης και αδίστακτης, όπως αποδείχθηκε, CEO. Πλέον, παρουσιάζεται σαν μια αφοσιωμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, εγκαταλείποντας την προσποιητή βαθιά φωνή και τα αυστηρά μαύρα ζιβάγκο που είχαν γίνει το σήμα κατατεθέν της, σε μία προφανή προσπάθεια να κερδίσει την συμπάθεια των δικαστηρίων και του κοινού.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Fake it ‘til you make it: Από την κορυφή στη φυλακή για το Νο2 της Theranos

Σκάνδαλο Theranos: Ποινή φυλάκισης άνω των 11 ετών για την Ελίζαμπεθ Χολμς

Από τη Σκόπελο στο σκάνδαλο της Theranos: To Alter Ego της Ελίζαμπεθ Χολμς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News