Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 22:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BlackRock: Αλλαγές στην ηγεσία με περισσότερο εστιασμένες ομάδες

BlackRock: Αλλαγές στην ηγεσία με περισσότερο εστιασμένες ομάδες

Η BlackRock Inc. αναδιαμορφώνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα εναλλακτικών επενδύσεων, με περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισ. δολαρίων, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει πιο εστιασμένες ομάδες για στρατηγικές ιδιωτικής πίστης και άμεσων μετοχών.

Ο Jim Keenan, ο οποίος ήταν επικεφαλής της παγκόσμιας πιστοληπτικής δραστηριότητας, θα επικεντρωθεί πλέον αποκλειστικά στην ιδιωτική πίστωση, σύμφωνα με υπόμνημα προς τους εργαζόμενους την Πέμπτη. Οι στρατηγικές δανεισμού με μόχλευση, υψηλής απόδοσης και πιο ρευστές πιστωτικές στρατηγικές θα βρίσκονται παράλληλα με τις παραδοσιακές στρατηγικές σταθερού εισοδήματος και θα εποπτεύονται από τον Rick Rieder, επικεφαλής επενδύσεων παγκόσμιου σταθερού εισοδήματος. 

Ο Edwin Conway, ο οποίος ήταν επικεφαλής της συνολικής μονάδας εναλλακτικών επενδύσεων της εταιρείας, θα ηγείται πλέον μιας ομάδας που θα είναι αφιερωμένη στις επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων, ιδιωτικών μετοχών, υποδομών και αναπτυξιακών μετοχών, καθώς και σε επενδυτικές στρατηγικές που σχετίζονται με τη μετάβαση του κόσμου στην καθαρή ενέργεια. Ως αποτέλεσμα των αλλαγών, η BlackRock δεν θα διαθέτει πλέον μια αυτόνομη μονάδα εναλλακτικών επενδύσεων για όλα τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία.

«Εκεί που οι πελάτες κάποτε θεωρούσαν τις ιδιωτικές αγορές ως εναλλακτική λύση σε σχέση με το σταθερό εισόδημα ή τις μετοχές, σήμερα μιλούν για εναλλακτικές λύσεις ως βασικά στοιχεία στην κατανομή των περιουσιακών τους στοιχείων», αναφέρουν στο υπόμνημα ο Conway και ο Rich Kushel, επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης χαρτοφυλακίου. «Με τη δημιουργία πιο εστιασμένων ομάδων και μιας ισχυρότερης, πιο συνεκτικής επενδυτικής πλατφόρμας, αναπτύσσουμε τις δυνατότητές μας καθώς οι εναλλακτικές λύσεις γίνονται λιγότερο εναλλακτικές».

BlackRock: Αλλαγές στην ηγεσία με περισσότερο εστιασμένες ομάδες-1

 

Η BlackRock έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια σημαντικές συμβάσεις για τη διαχείριση ολόκληρων χαρτοφυλακίων για πελάτες, που καλύπτουν μετοχές, ομόλογα και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία. 

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ο οποίος επιβλέπει περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, επιδιώκει να επωφεληθεί από τη συνεχή ανάπτυξη των ιδιωτικών αγορών, ακόμη και μετά την αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, η οποία έχει οδηγήσει σε αύξηση των αποδόσεων των κρατικών και εταιρικών ομολόγων. Πελάτες έχουν δηλώσει στην BlackRock ότι αναμένουν να αυξήσουν τις κατανομές τους σε ιδιωτικά μετοχικά και πιστωτικά κεφάλαια επειδή μπορούν να προσφέρουν ακόμη πιο ελκυστικές αποδόσεις από τις δημόσιες αγορές.

Η εταιρεία, η οποία προχωρά συχνά σε ανακατατάξεις στο ανώτερο προσωπικό, ενοποίησε επίσης τις βασικές ομάδες δεδομένων, τεχνολογίας και διαχείρισης κινδύνων Aladdin υπό τον Sudhir Nair, σύμφωνα με ξεχωριστό υπόμνημα του επιχειρησιακού διευθυντή Rob Goldstein

Ο Lance Braunstein, ο οποίος ηγείται της μηχανικής του συστήματος διαχείρισης επενδύσεων Aladdin, θα ενταχθεί στην παγκόσμια εκτελεστική επιτροπή της BlackRock.

«Ανακοινώνουμε ταυτόχρονα οργανωτικές και ηγετικές αλλαγές που επικεντρώνονται στην προώθηση των υφιστάμενων ηγετών σε κάθε επιχείρηση, οι οποίες θα επιταχύνουν την ανάπτυξή τους δημιουργώντας καλύτερη ευθυγράμμιση, εσωτερικά και εξωτερικά, και ακόμη πιο αυστηρή εστίαση για τις ομάδες, τους πόρους και την ηγεσία», έγραψαν σε άλλο υπόμνημα ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Larry Fink και ο πρόεδρος Rob Kapito.

Η BlackRock ανακοίνωσε αρκετές άλλες αλλαγές:

  • Ο David Lomas, πιο πρόσφατα παγκόσμιος επικεφαλής της BlackRock Alternatives Specialists, αποχωρεί μετά από 15 χρόνια.
  • Η εταιρεία θα συμπεριλάβει τη δραστηριότητά της στον τομέα των εναλλακτικών λύσεων σε μια ευρύτερη επιχείρηση στρατηγικών και λύσεων πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, η οποία περιλαμβάνει ενεργές, δεικτών, παραγόντων και εναλλακτικών λύσεων
  • Οι ομάδες υποδομών και χρέους ακίνητης περιουσίας θα αποτελέσουν μέρος της ομάδας ιδιωτικής πίστης της εταιρείας και θα αναφέρονται στον Keenan

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

First Citizens: Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη μετά την εξαγορά της Silicon Valley Bank

Πουλήστε τις ευρωπαϊκές μετοχές, λένε JP Morgan και Bank of America

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News